28.10.16 20:29

Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків


Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків

 

Нові кулінарні технології прийшли в Черкаси! Ресторан "Manhattan" здивував черкащан справжніми стейками, приготованими на відкритому аргентинському грилі "La Parilla" з використанням трендової технології "сю-від".

Про це повідомляє in.ck.ua.

Майстер-клас для черкащан провів бренд-шеф закладу Юрія Шрамченко.

"Сьогодні ми поєднаємо дві технології – "сю-від" і відкритий аргентинський гриль "La Parilla", який дозволить домогтися апетитної скоринки на приготованому у вакуумі м'ясі.

"Сю-від" має безліч плюсів. Вакуумна упаковка дозволяє зберегти всі смакові якості м'яса, наситити і збагатити його ароматами маринаду. Термічна обробка проходить у вакуумній упаковці без контакту з водою, тобто всі корисні мікроелементи і смакові якості продукту зберігаються. Низька температура залишає клітини м'яса цілими, воно виходить ніжним, м'яким і соковитим. Це ідеальний варіант для дієтичного- і фітнес-харчування, а також для людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

За допомогою технології "сю-від" можна готувати будь-який продукт: м'ясо, овочі, рибу. Крім того, один з головних плюсів цієї технології полягає у швидкості приготування і подачі готової страви. Наприклад, стейк, який пройшов попередню термічну обробку в сю-віді, досягає прожарювання рівня медіум на відкритому вогні всього за 10-15 хвилин", - розповів бренд-шеф ресторану.

Істина в м'ясі!

Після знайомства з новими ресторанними технологіями почалася справжня кулінарна магія. Бренд-шеф Юрій Шрамченко спочатку запакував свіжі стейки з відбірної телятини зернової відгодівлі у вакуумному апараті, а потім відправив їх готуватися в сю-від на водяній бані. Вуаля! Соковиті стейки готові підсмажитися на грилі!

Щоб надати м'ясу апетитну скоринку, бренд-шеф відправляє м'ясо на аргентинський гриль "La Parilla". Гості йдуть до "екзотичного" мангалу разом із бренд-шефом, щоб не пропустити жодного моменту приготування стейків. Тут у всіх на очах ароматне соковите м'ясо проходить завершальний етап приготування перед подачею на стіл. Гриль "La Parilla" надає м'ясу скоринку, стейки карамелізуються, з'являється аромат відкритого вогню, водночас м'ясо зберігає всі корисні властивості.

Ну а далі почалося найсмачніше – дегустація щойно приготовлених стейків, до яких подали червоне вино.

Доки гості насолоджувалися соковитим м'ясом, бренд-шеф ресторану "Manhattan" і ведучий заходу Дмитро Зборовський розкривали лайф-хаки приготування правильного і, головне, смачного м'яса в домашніх умовах.

Декілька порад з приготування стейків:

– Обираючи яловичину, звертайте увагу на "мармуровість" і м'якість. "Мармурове" м'ясо має рівномірно розподілені жирові прошарки в м'язовій тканині, які "тануть" в процесі приготування, наповнюючи страву своїм соком. В результаті виходять ніжні і соковиті стейки.

– Не соліть м'ясо перед початком приготування. Сіль виділить непотрібну вологу з клітин, зробить м'ясо більш жорстким, краще замаринувати яловичину, використовуючи розмарин, чебрець та інші трави за смаком.

– Якщо ви смажите стейк на сковороді, використовуйте ароматну олію. Додайте трохи часнику, перець, трави в нагріту олію, щоб спеції віддали їй свої аромати. Готуючи стейки на такій олії, ви зможете досягти максимального розкриття смаку.

Протягом вечора всі присутні могли особисто поспілкуватися з бренд-шефом Юрієм Шрамченко, поставити запитання і вивідати декілька секретів.

Теги: Черкаси, майстер-клас, стейки, приготування, технології
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Останні новини

10 грудня 2019
13:16
Двох заступників голови Черкаської ОДА звільнено з посади
12:57
Черкащанин отримає звання почесного донора за 41 здачу крові
12:33
Студенти та викладачі вишу Черкащини знялися в фільмі "Чорний ворон" (ФОТО)
12:14
Черкаські депутати розглянуть питання про скасування плати за негабарит для усіх містян
11:57
В інтернаті на Черкащині незаконно завищили ціни на харчування дітей
11:35
Шістнадцять діючих ОТГ Черкащини потребують переформатування
11:07
На Черкащині у пожежі загинула людина (ФОТО)
10:45
На Черкащині неповнолітнього судили за куріння на дитячому майданчику
10:20
У Черкасах бракон'єри виловили риби на понад 22 тисячі гривень (ФОТО)
09:50
Черкаси увійшли в десятку міст України з найкращим рівнем життя
09:20
Де у Черкасах сьогодні не буде світла
09 грудня 2019
20:00
Синоптики попереджають про туман та ожеледь на Черкащині
19:06
На Черкащині минулого тижня ліквідували 44 надзвичайні події
18:02
На Черкащині трьох учасників бойових дій ОСС забезпечили житлом
17:08
Черкащанин створює незвичні кальяни з підручних матеріалів (ФОТО)
16:06
У Черкасах на перехресті збили дідуся (ФОТО)
15:41
Черкащанина засудили за зберігання наркотиків в особливо великих розмірах
15:13
Села на Черкащині зможуть об`єднуватися до лютого наступного року
14:55
У пожежі на Черкащині загинув чоловік (ФОТО)
14:30
Варто знати: де у Черкасах можна здати використані батарейки та лампи
14:22
Черкасець приніс перемогу своєму клубу в чемпіонаті Данії з футболу (ВІДЕО)
13:52
У Черкасах працівник СТО отримав більше семи років ув`язнення за викрадення автівки
13:28
У Черкасах трапилася ДТП за участі евакуатора (ФОТО)