10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

22 січня 2017
17:28
КП "ЧЕЛУАШ" призначили нового керівника
16:29
Черкаські патрульні оригінально підтримали воїнів АТО (ВІДЕО)
15:32
ДТП на Черкащині: мікроавтобус ледь не в’їхав у зупинку
14:31
За тиждень черкаських породіль прийматимуть в перинатальному центрі (ВІДЕО)
13:26
У Черкасах змагалися за першість у лижних перегонах (ФОТО)
12:34
5-річний хлопчик з Черкащини, який витяг з пожежі дідуся, хоче стати рятувальником
11:27
У Черкасах продовжують працювати підпільні казино та гральні автомати
10:29
Правоохоронці викрили полковника з Черкащини, який перейшов на бік "ДНР"
09:25
Двоє черкащан потонули в каналізаційних нечистотах
21 січня 2017
18:47
На Черкащині затримали серійного шахрая
17:34
У центрі Черкас тепер можна придбати води (фотофакт)
16:52
Черкаські спортсмени прокоментували вбивство під нічним клубом (ВІДЕО)
15:35
В офісі омбудсмена звернули увагу на скандал навколо вчительки школи №17
14:50
Особистий досвід: як киянка переїхала в Черкаси
13:30
У Черкасах розшукують безвісти зниклого хлопця (ФОТО)
12:44
У черкаських патрульних спростували інформацію про вибух вночі
11:30
"Откройся мне". У мережі поглузували над мером Черкас та Ольгою Фреймут (ВІДЕО)
10:20
Вартість проїзду із Черкас до Києва стала більшою
09:17
Офіційно. Відсьогодні проїзд у черкаських маршрутках став дорожчим
02:05
У середмісті Черкас стався вибух
20 січня 2017
20:40
Face of the day - Яна Бондаренко
19:29
Автостопом по Європі: черкащанка за тиждень відвідала сім країн
18:22
Черкащанин брав участь у терористичній організації