10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

27 квітня 2017
11:58
Черкаські волонтери шукають домівку компанійському цуцику
11:40
Працівники "Черкасиобленерго" знову вийшли на протест (ФОТО)
11:12
У Черкасах відкрили фотовиставку воїна АТО Руслана Боровика
10:50
У Кривому Розі виявили автівку з "чужими" номерними знаками та реєстрацією у Черкасах
10:32
На Уманщині шукають когось, хто б зміг змайструвати домівку для лелек
10:13
ДТП на Черкащині: в Умані не розминулися два автомобілі (ФОТО)
09:55
На Черкащині викрили три підпільні цехи фальсифікованого алкоголю
09:29
"Можна я тебе поцілую?" На черкаських патрульних напали двоє п'яних чоловіків (ВІДЕО)
09:10
У Черкасах розквітло екзотичне дерево (ФОТО)
08:30
Чергові втрати: у зоні АТО загинуло двоє черкащан
26 квітня 2017
20:33
Face of the day - Тетяна Добровольська
19:29
У Каневі відбудеться фестиваль творчості людей з особливим потребами
18:22
У Черкасах вшанували ліквідаторів та постраждалих у Чорнобильській катастрофі
17:12
Стало відомо, коли в Умані відбудеться фестиваль повітряних куль
16:48
Незвичні колекції: черкащани збирають кам'яну їжу, цукор з усього світу та щасливі квитки
16:47
Стало відомо, чому в центрі Черкас з'явилася зелена рідина
16:24
Холод відступає: кінець тижня для Черкащини відзначиться потеплінням
16:06
"Село. Кроки до розвитку": черкащани мають унікальну можливість реалізувати власні бізнес-плани
15:50
Черкащанам розповіли, як уникнути судових тяганин при отриманні спадщини
15:28
У Черкасах вночі можна буде подивитися фільми
15:09
У Смілі чоловік з ножем напав на жінку
14:49
Оманлива пропозиція: черкаським одинадцятикласникам пропонують "допомогу" для успішної здачі ЗНО
14:25
У Черкасах запустили фонтан, що не працював більше 20 років (ФОТО)