10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

16 серпня 2017
16:13
У Черкасах шукають нових артистів
15:57
На Черкащині сталася ДТП двох автівок із постраждалими
15:26
Черкаський чиновник переконаний, що Ісус Христос міг би створити прибуткове комунальне підприємство
14:57
У центрі Черкас вночі біля ринку самовільно встановили кіоски
14:35
У Черкасах знову збирають підписи за облаштування велодоріжок
14:14
Водій маршрутки Київ-Черкаси намагався вигнати із салону АТОвця (ВІДЕО)
13:44
Суд виніс вирок черкащанину, який з ножем напав на жінку
13:24
В гостях у казки: черкаські лісівники показали, як "народжуються" новорічні ялинки (ФОТО)
12:44
Шанс на нові знання: черкащанин поступив до 11 американських університетів
12:28
Запах палених шин, скрип гальм та гуркіт двигунів: черкаські автогонщики змагалися в Дніпрі (ВІДЕО)
12:12
Подорож до Одеси: двоє черкасців поїхали на море на велосипедах
11:50
У Черкасах виникли величезні черги до лікаря в дитячих поліклініках
11:25
Черкащанам розповіли про нові платіжки за світло (ВІДЕО)
10:57
За підстреленого оленя черкащани платитимуть на 60 тисяч більше
10:34
Екскурсія в минуле: у черкаському парку з'являться динозаври (ФОТО)
10:11
У черкаські села молодих медиків заманюють грошима та житлом
09:52
У Черкаській області 13-річний хлопчик врятував життя своїх друзів (ВІДЕО)
09:22
На Черкащині викрадають людей: поліція розслідує 18 випадків
15 серпня 2017
20:33
Face of the day - Юля Сочинська
19:20
У деяких районах Черкащини очікують невеликі короткочасні дощі, грози та шквали
18:40
У Черкасах на День незалежності пройде благодійний марафон
17:20
Суддя апеляційного суду Черкаської області пішов у відставку
16:05
Рух на черкаській дамбі сьогодні відкриють пізніше