10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

25 червня 2017
20:53
Перед черкаською дамбою утворився 30-кілометровий затор (ФОТО)
18:32
Черкащани жаліються на дефіцит лікарів у дитячих поліклініках (ВІДЕО)
17:28
У Черкасах діти активно проводять канікули в спортивному таборі
16:30
Кабмін виділив 800 мільйонів гривень на ремонт траси, що проходить через Умань
15:28
За день черкаські бійці ДСНС врятували кота і собаку
14:31
Школярі з черкаських сіл реалізовують проекти, які змінюють життя
13:34
Дикі пляжі, затоки та острови: місця для відпочинку на природі неподалік Черкас
12:30
На черкаській "дорозі смерті" невдовзі облаштують освітлення
11:39
Пара переселенців втілила у Черкасах танцювальну мрію
10:36
Понад 150 спортсменів зі всієї України випробовували себе у Черкасах (ФОТО)
09:49
Водіїв попереджають про небезпеку на одній з вулиць Черкас (ФОТО)
24 червня 2017
21:18
"Незабаром в універ". Випускники черкаських шкіл пішли у доросле життя (ФОТО)
18:22
Черкащан запрошують до Холодного Яру на крутий фестиваль
17:57
На Черкащині хочуть зберегти унікальний палац, що руйнується
16:25
У Черкасах відбувся діалог поколінь у мистецтві
15:41
Черкащина має найкращий рівень оплати за комуналку
14:50
Для черкащан вартість комунальних послуг може знизитися
13:32
Генпрокурор України Луценко заявив про високий рівень криміналітету на Черкащині
12:44
Неподалік черкаського нічного клубу сталася бійка: жінка вистрибнула із балкону
11:20
Наче Формула 1 на Жигулях: черкаські веслувальники досі тренуються на радянських човнах
10:37
Які на Черкащині є "секретні" місця для туристів?
09:53
Двічі в одну річку увійдеш: у "Черкаського Дніпра" новий головний тренер
23 червня 2017
20:40
Face of the day - Вікторія Поліщук