10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

17 жовтня 2017
20:40
Face of the day - Дар'я Хіміч
19:34
У Черкасах відбулася прем’єра фільму за участі мера (ВІДЕО)
18:35
У черкаській поліції впевнені, що суспільство ще не готове носити зброю
17:50
Cтало відомо, хто на Черкащині найчастіше виїздить на заробітки за кордон
16:37
Після важких пологів: черкащанці терміново потрібна кров
15:58
Черкащани зможуть купити необхідний для пенсії стаж
15:20
Завтра можливі зміни у графіку руху через черкаський міст
14:40
Відомий журналіст висміяв Гройсмана через те, що він особисто ремонтував міст (ВІДЕО)
14:20
Чергова перевірка: на цей раз роботу департаменту ЖКК аналізуватимуть у прокуратурі
13:50
Бізнесмен, працівник СБУ або хворий на рак: у Черкасах діє шахрай, який закохує в себе своїх жертв (ВІДЕО)
13:33
Черкащани збирали кошти дітям загиблих воїнів АТО
13:14
Студентка з Черкащини заробляла на життя шахрайством в Інтернеті
12:45
У мерії скаржилися на "стихійних бабушок" у центрі Черкас у вихідні
12:20
Мер Черкас незадоволений ремонтом бульвару Шевченка
12:05
Медики з усієї Черкащини зібрали гуманітарний вантаж у зону АТО (ВІДЕО)
10:58
На перехресті Чіковані та Пастерівської сталася ДТП (ФОТО)
10:30
Для черкащан затвердили місця, де заборонено вигулювати собак
10:10
"Цей фільм висвітлює події в міській раді", - мер про кіно, в якому зіграв головну роль
09:54
У Черкасах на кілька днів перекриють центральну вулицю
09:42
Бондаренко пообіцяв, що буде діяти жорстко
09:22
"Це питання не до мене", - мер Черкас про своїх охоронців
09:14
Боксери із Черкащини здобули низку нагород на чемпіонаті Україні
16 жовтня 2017
18:30
Уманським безпритульним собакам знайшли домівку в Європі