10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

07 грудня 2016
14:22
Два молодики випрошували гроші у черкасців, щоб поповнити собі кишеню
13:57
На міжнародному конкурсі музиканти із Черкащини здобули призові місця
13:41
Маленькі черкасці тепер можуть відпочивати у Каліфорнії
13:25
Про екс-депутата Черкаської міськради не забули у Міноборони (фотофакт)
12:57
На Черкащині вантажівка перегородила одну з міських вулиць
12:41
Навесні на багатоповерхівці у Черкасах з’явиться перший мурал
12:18
У Черкасах покинуті щенята живуть в ямі просто на кладовищі (ФОТО)
11:59
Інспекторів патрульної поліції Черкас притягнули до дисциплінарної відповідальності
11:45
У Черкасах невідомі підпалили двері квартири в багатоповерхівці
11:19
В уманському урочищі затримали трьох мисливців
10:52
Новим заступником очільника черкаських патрульних став поліцейський з Чернівців
10:37
На Черкащині перевірять якість очищення доріг від снігу в районах
10:15
На Соборній площі в Черкасах розпочали монтувати новорічну ялинку
10:00
Наймолодший сільський голова на Черкащині виступив на Х з’їзді Аграрної партії
09:58
У Черкасах шукають винних у ДТП маршрутки та тролейбуса (ВІДЕО)
09:42
Через розслідування екстрасенсів на Черкащині покарали настоятеля церкви
09:18
Найдорожчу сметану продають в Черкаській області
08:40
На Черкащині сталася смертельна ДТП: машина в'їхала у стовп (ФОТО)
06 грудня 2016
20:30
Face of the day - Анастасія Юріївна
19:32
Крижана небезпека: черкащан попереджають про бурульки над головами
18:29
У Черкасах ледь не згоріла квартира в житловому будинку (ФОТО)
17:24
Черкаські патрульні затримали водія, який серед білого дня перевозив наркотики (ВІДЕО)
16:47
У Черкасах запрошують на благодійний бал Попелюшки