10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

25 березня 2017
18:57
Боксери із Черкащини тріумфували на всеукраїнському рівні
18:03
Черкаський депутат хоче розпуску міськради та нові вибори
16:30
П’ятиповерхівки на Замковому узвозі не буде, але ескізи забудови розробляються
15:49
На 200-річчя Шевченка на Черкащину мав приїхати Путін
14:25
ТОП-5 вражаючих фотографій уманського парку "Софіївка"
13:40
Черкащани підтримали створення групи по відкликанню депутата Дишлюка
13:37
Вже цього літа у Черкасах має запрацювати "мільйонний туалет"
12:33
У Черкасах вперше публічно пробують відкликати депутатів
12:22
Священник з Черкащини, який перебуває в зоні АТО, отримав нагороду 
11:15
По Смілянській збили дитину (ФОТО)
10:30
"На полювання" за черкаськими боржниками незабаром вийдуть приватні виконавці
09:42
У Черкасах розповіли про нові зміни в порядку надання субсидій
24 березня 2017
20:50
Face of the day - Наталія Красюк
19:32
Нетрадиційне лікування. Чи довіряють черкасці народній медицині? (ВІДЕО)
18:22
Третій рік поспіль у Черкасах намагаються врятувати від руйнування багатоповерхівку
17:10
Мистецтво шопінгу по-черкаськи: модні черкащанки поділилися секретами вдалих покупок
16:47
В Умані до лікарні потрапив пенсіонер з опіками
16:25
Понад 700 черкаських медиків учитимуться лікувати ВІЛ-позитивних людей
16:06
У Черкасах завершують облаштування велосипедної доріжки
15:48
На одній із вулиць Черкас сталася ДТП (ВІДЕО)
15:29
В яких фільмах знімалися актори черкаського театру?
15:07
У Черкасах відкрили перший благодійний магазин
14:48
У Черкасах побудують Льодовий Палац (ФОТО)