10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.




Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

20 лютого 2017
20:40
Face of the day - Єлизавета Вакуленко
19:33
Черкащанин, який курив у ліжку, загинув на пожежі у своєму будинку
18:28
Черкащанин намагався продати холодну зброю часів Другої світової війни
17:24
У Черкасах двоє водіїв влаштували небезпечні перегони на дорозі (ВІДЕО)
16:49
Черкаські афганці хочуть вигнати з партії депутата Рибченка, який збив людину
16:30
У Черкасах відбудеться фестиваль до всесвітнього дня котів
15:58
На Черкащині нестача контрактників може призвести до мобілізації
15:37
У черкаській поліції розповіли подробиці ДТП за участі трьох автобусів
15:21
На Черкащині розшукують водія, який збив людину і втік
14:54
Дорожники запевняють, що обробили покриття у всіх районах Черкащини
14:33
На Черкащині з автобусу випала літня пасажирка
14:15
Черкащани не зможуть придбати в аптеках популярний знеболювальний засіб
13:57
У черкаському вищому професійному училищі будівельних технологій тиждень показували фахову майстерність*
13:50
Черкащанка за одну ніч залишилася без квартири у столиці через "чорного" нотаріуса
13:30
Перший заступник міністра виявив у Черкасах "перемогу тижня"
13:10
"Іуди по 200 гривень": черкаські активісти обурені організацією громадських слухань
12:57
Мешканці черкаської багатоповерхівки отримали рекордні платіжки за тепло
12:40
Історія черкащанина, який переміг рак
12:30
День ДТП: неподалік від Черкас сталося відразу чотири аварії (ВІДЕО)
11:53
Колишній Президент України став професором черкаського вишу
11:28
Мер Черкас прокоментував громадські слухання, які перенесли
10:59
У Черкасах продовжують створювати "європейський" пляж
10:53
Нічого не забуто. У Черкасах вшанували Небесну Сотню