Реклама
Реклама
07.09.16 13:02

Академія футболу "Черкаського Дніпра" змінює акценти у підготовці юних футболістів


Реклама
Академія футболу

 

Цього року в історії  Черкаського краю відбулася знакова подія: у травні-червні у селі Білозір’я в спортивно-оздоровчому комплексі ФК «Черкаський Дніпро» відбувся перегляд юних футболістів 2000–2005 років народження із міста Черкаси та Черкаської області. Метою такого перегляду був відбір кандидатів для навчання в Білозірській академії футболу для дітей та юнацтва Черкаської області, яка займається підготовко кадрів для команди «Черкаський Дніпро». Після проведеного тестування для 40 юнаків, які пройшли відбірковий етап, за рахунок Академії був проведений триденний навчально-тренувальний збір.

Про це інформує прес-служба футбольного клубу.

З огляду на те, що забезпечення команди «Черкаський Дніпро» місцевими футболістами є одним із пріоритетних напрямків роботи футбольного клубу, з боку Академії робляться доцільні та перспективні кроки. Але такі дії, як не дивно у нинішній ситуації, не у всіх знаходять розуміння. Про проблеми, які стали на шляху Академії, розповідає її голова та перший віце-президент клубу «Черкаський Дніпро» Сергій Лашкул:

– Трішки статистики та історії. Білозірська академія футболу «Черкаський Дніпро» для дітей та юнацтва Черкаської області існує на футбольній карті Черкащини не один рік. В Академії у молодшій, середній та старшій вікових групах навчається 100 юнаків із Білозір’я, Геронимівки, Дубіївки, Хацьок, Сміли. Будемо відверті – ми даємо можливість грати у футбол усім дітям, без спеціального відбору, які виявили бажання займатися цим видом спорту. 

DSC_1478

Тобто наш проект соціальний і став таким собі викликом «вулиці». Команди Академії виступають в офіційних дитячо-юнацьких змаганнях Черкаської області та різноманітних товариських турнірах. Зараз ці команди готуються до старту нового футбольного сезону. Вже стали традиційними змагання на «Кубок «Черкаського Дніпра», який проводиться за ініціативою Академії серед школярів міста Черкаси та Черкаської області. В серпні у Білозір’ї на футбольному полі нашого спортивного комплексу відбувся літній турнір на «Кубок «Черкаського Дніпра» серед футболістів 2003 року народження та молодше. Радий, що команда Академії зайняла  3 місце та показала добру гру. Зрозуміло, що нам потрібно рухатися вперед і для обдарованих учнів, які навчатимуться в Академії необхідно створювати умови, щоб вони могли тренуватися і грати у футбол незалежно від пори року. Тож у 2014 році розпочалося будівництво двоповерхового навчально-оздоровчого комплексу Білозірської академії футболу «Черкаського Дніпра» для дітей та юнацтва Черкаської області, під дахом якої розміщується спортивний  зал для ігрових видів спорту (40 х 20 м), 20 кімнат готельного типу на 40 місць для юних футболістів, роздягальні з душовими та робочими кімнатами, тренажерний зал, реабілітаційний та медичний центри, кафетерій, адміністративні приміщення. Те, що у навчально-оздоровчому комплексі є кімнати готельного типу, дає нам можливість залучати до навчання юних талантів із області, які пройдуть спеціальний відбір, із подальшою підготовкою їх для головної команди «Черкаського Дніпра». Ми вирішили провести перший тестовий відбір, за підсумками якого визначили 40 найкращих юних футболістів.

DSC_1480

Починання Білозірської академії футболу «Черкаський Дніпро» для дітей та юнацтва Черкаської області, щодо масштабного залучення юних талановитих спортсменів до навчання футболу під її началом, зустріли супротив, на який найменше сподівалися

– Сергію Володимировичу, поділіться враженнями від проведеного відбору.

– У перегляді взяли участь майже 250 дітей. Але під час проведення відбору нас насторожило те, що рівень підготовки багатьох юнаків був не високого рівня. Перед цим, коли ми спостерігали за матчами дитячо-юнацької ліги Черкаської області, то бачили доволі багато хлопчаків, які змогли б позмагатися за місце на навчання в Академії, але до нас вони не приїхали. Причину такого дисбалансу вдалося з’ясувати швидко. Наскільки нам стало відомо, з’явилася якась перекручена в негативний бік інформація про проведення набору. Крім цього, на жаль, у нашому починанні ми зустріли великий супротив із боку деяких футбольних тренерів як дитячо-юнацьких, так і приватних шкіл. Є інформація, що були тренери, які не відпускали своїх вихованців на перегляд для вступу в Академію. Напевне, для них краще готувати дітей для відомих футбольних шкіл країни, як це робить багато хто з них, ніж взяти участь у підготовці резерву для місцевої команди «Черкаський Дніпро», яка бореться за місце у Прем’єр-лізі України.
 

DSC_1505

– Які висновки Ви зробили у такій ситуації?

– Із урахуванням причин, незалежних від нас, тренерська рада Академії, до якої входять тренерський штаб команди майстрів «Черкаський Дніпро», тренери команди дублерів «Зоря-Черкаський Дніпро-2» та наші дитячі тренери,  прийняли рішення головний акцент зробити на формуванні груп початкової підготовки серед дітей вікової категорії від 6 до 9 років.

– Поділіться, якщо не секрет, як проходитиме відбір  формування таких груп навчання у них?

– Секрету ніякого немає. Тренерською радою підготовлені відповідні навчально-методичні матеріали. Поки що, акцент робитиметься на навчанні дітей грати у футбол у ліцеях, гімназіях, загальноосвітніх школах Черкас та навколишніх сіл біля Білозір’я. Як такого відбору у футбольні секції «Черкаського Дніпра» не буде. Футболом займатимуться усі бажаючі хлопчики від 6 до 9 років. Тренування проводитимуть тренери Білозірської академії футболу «Черкаський Дніпро», які мають спеціальну кваліфікацію і, відповідно, забезпечать якісне проведення навчального процесу. Враховуючи вікові категорії дітей, плануємо тренування проводити у спортивних залах навчальних закладів, де вони навчаються, або у тих які знаходяться поряд. Крім цього плануємо протягом вересня – грудня серед дітей 1, 2, 3, 4 класів черкаських шкіл провести змагання на «Кубок «Черкаського Дніпра». Такий турнір також відбудеться серед учнів загальноосвітніх шкіл Білозір’я,  Хацьок, Хуторів та Ірдиня.

14063826_323216508022482_8732756344551914263_n 
Із урахуванням причин, незалежних від нас, тренерська рада Академії, до якої входять тренерський штаб команди майстрів «Черкаський Дніпро», тренери команди дублерів «Зоря-Черкаський Дніпро-2» та наші дитячі тренери,  прийняли рішення головний акцент зробити на формуванні груп початкової підготовки серед дітей вікової категорії від 6 до 9 років.

– Яка готовність навчально-оздоровчого комплексу Академії?

– Вже готові до експлуатації гуртожиток, столова і кухня. До початку холодної пори року буде введено у дію спортивний зал і більша частина офісних приміщень. На футбольних полях із штучним та трав’яним покриттями проходять тренування і знаходяться вони у відмінному стані.

– Сергію Володимировичу, зараз діяльність Білозірської академії футболу, яка фінансується за рахунок приватного капіталу, має більш соціальний характер і зробила серйозний виклик «вулиці». Проте є очевидним, що найближчим часом під дахом цього унікального спортивного закладу зберуться юні футбольні таланти з усієї Черкаської області. Тобто коло діяльності поступово розширюється. Яка позиція влади у даній ситуації?

– У нас постійно відбуваються зустрічі з керівництвом Черкаської області щодо діяльності Академії. Ось нещодавно у Черкаській обласній державній адміністрації дане питання ми обговорювали з заступником голови ОДА та керівниками відповідних управлінь. Варто відзначити, що на сесії Черкаської обласної ради прийнята програма розвитку футболу Черкащини на 2016-2020 роки. Це додає нам оптимізму і ми сподіваємося, що найближчим часом Білозірська сільська академія футболу «Черкаський Дніпро» для дітей та юнацтва Черкаської області відчує практичну допомогу  з боку влади.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаський Дніпро #Сергій Лашкул

Останні новини

24 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
19:40
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
19:12
У двох районах Черкащини можуть бути підтоплення
18:03
На Черкащині триває набір до лав патрульної поліції
17:17
У Черкасах виявили двох нелегалів з Америки
16:57
У Черкасах чоловік продавав наркотики через інтернет
16:06
Які графіки відключення електроенергії діятимуть на Черкащині в разі дефіциту потужності в енергосистемі
15:58
Грабіжник, який напав на літнього чоловіка на Черкащині, проведе понад 4 роки за ґратами
15:11
Синоптики попереджають про небезпеку на дорогах Черкащини
14:34
Не стало відомого журналіста з Черкащини
13:57
Стало відомо, що роздають військові біля черкаських ТРЦ
13:44
В Уманському районі сталася смертельна ДТП
13:19
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
12:55
В Умані під час аварії постраждав неповнолітній мотоцикліст
11:31
У Черкасах знайшли два боєприпаси
11:00
У Черкасах під стіни обленерго завітали активісти (ФОТО)
10:56
У Черкасах не продаватимуть воду за деякими адресами
10:39
Через транспортування пилу із Сахари на Черкащині спостерігається помутніння неба
09:53
616 підприємців подали свої бізнес-ідеї на конкурс "Роби своє"
09:50
На Звенигородщині прощатимуться із полеглим захисником
09:22
У Черкасах у Соснівці побудують житловий будинок
23 квітня 2024
20:19
На Черкащині можливі підтоплення
19:16
На Уманщині чоловік зґвалтував та задушив жінку, яку збив на дорозі