03.08.15 12:30

"Черкаське Дніпро" виявилося сильнішим за "Ниву" у Першій лізі



 
Після 7-річної відсутності в першій лізі перший домашній матч «Черкаський Дніпро» проводив проти доволі незручного для себе суперника – тернопільської «Ниви». Цікаво, що шість останніх зустрічей команди зіграли внічию, п’ять з яких завершились з рахунком 1:1.
 
Свіжим спогадом для вболівальників є чвертьфінал Кубку України проти «Ниви» два сезони тому, коли основний час не виявив переможця, а за підсумками серії пенальті черкащани вперше в історії вийшли до півфіналу другого за престижністю турніру України.
 
Перед початком звітної гри капітани команд традиційно підняли прапор України під акомпанемент державного гімну. А початок самого матчу пройшов за ігрової та територіальної переваги «Черкаського Дніпра».
 
Перший небезпечний момент створив 17-й номер господарів Юрій Бушман, який з-за меж карного майданчика перевірив реакцію Єгора Поповича дальнім ударом: кіпер гостей впорався із загрозою відбивши м’яча. Буквально через декілька хвилин дніпряни мали відмінну нагоду забити: центральний захисник і за сумісництвом капітан черкаської команди, Олег Тарасенко, традиційно підключився до розіграшу кутового й головою пробивав з доволі близької відстані, але воротар «Ниви» в красивому стрибку перевів круглого на ще один кутовий.
 
В середині тайму черкащани увімкнули дальню зброю: пробивали Олександр Сафонов та Денис Скепський – обидва рази м’яч пролітав трохи вище воріт.
 
Гостям вдалося-таки показати «зуби»: Андрій Фаюк з гострого кута не зміг переграти Віталія Мирного. «Черкаський Дніпро» відповів на цей випад доволі красномовно: активну п’ятихвилинку провів кращий бомбардир клубу минулого сезону Олександр Батальський.
 
Спочатку після подачі Дениса Скепського з флангу нападник ударом головою влучив у каркас воріт гостей, а буквально в наступній атаці пробив поряд зі стійкою після добротного пасу з глибини поля від Олександра Сафонова. На 37-й хвилині Денис Скепський, завдавши красивого удару через себе, зірвав оплески численних вболівальників на трибунах Центрального стадіону.
 
Друга частина гри розпочалася за позиційної боротьби, проте це не завадило господарям відкрити рахунок на 53-й хвилині: Денис Скепський розібрав на запчастини захист приїжджої команди: змістившись до центру, невідпорно пробив в лівий від себе кут – Єгор Попович майже не мав шансів врятувати свою команду від неприємностей.
 
Забивши гол, черкащани неочікувано віддали ініціативу у грі, що і призвело до прикрої помилки захисників дніпрян і пропущеного м’яча у власні ворота: Ростислав Волошинович, на швидкості увірвавшись до карного майданчика, розстріляв Віталія Мирного потужним ударом.
 
Миттєво відреагував тренерський штаб «Черкаського Дніпра»: на поле вийшли Володимир Шопін та Руслан Качур. Вкотре Ігор Столовицький вгадав із заміни: на 73-й хвилині Руслан Качур, замкнувши подачу з флангу ударом головою у ближній кут, другим дотиком до м’яча знову вивів дніпрян вперед.
 
Здавалося, що рахунок вже не зміниться, але черкаські футболісти були з цим не згодні: в доданий арбітром час Денис Скепський навісив зі штрафного прямо на голову Руслану Качуру, який, зробивши дубль, приніс дніпрянам впевнену й надважливу перемогу над «Нивою»!
 
Наступну гру «Черкаський Дніпро» проведе на виїзді 8-го серпня проти кіровоградської «Зірки».
 
 
«Черкаський Дніпро» – «Нива» Тернопіль 3:1 (0:0)
 
 
«Черкаський Дніпро»: В.Мирний, В.Гонщик (В.Шопін, 66), О.Тарасенко, А.Бурлін, О.Давидов, О.Кошка, О.Сафонов, Ю.Бушман (А.Скарлош, 79), І.Мединський, Д.Скепський, О.Батальський (Р.Качур, 68).
.
«Нива»: Є.Попович, Т.Петрівський, Р.Гудак, І.Мучак, Р.Бочкур (В.Яневич, 73), Я.Захаревич (Р.Кухарський, 59), О.Керчу, А.Кухарук (Т.Дурай, 59), І.Озарків, Р.Волошинович, А.Фаюк.
 
Голи: Д.Скепський (53), Р.Качур (73, 90+4) – Р.Волошинович (63).
 
Попередження: О.Сафонов (75), А.Скарлош (90+1) – А.Кухарук (35), Р.Кухарський (81).
 
Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

29 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
00:22
Офіційно: над Черкащиною сили ППО збили ворожі БпЛА
28 березня 2024
20:03
У Золотоноші двоє канівчан розкладали "закладки"
19:04
У Черкасах п'яний водій наїхав на припарковане авто
18:05
У Черкасах на Дніпрі шукають людину
17:02
На Черкащині у понад 55 гектарів неефективно використовуваних земель зміняться власники
16:46
В Умані чоловік збував небезпечний наркотик
16:25
Черкаський Соборний парк передали на баланс комунального підприємства
15:50
У Черкасах зіштовхнулися дві автівки
15:07
Жовтий рівень небезпеки: на Черкащині посилиться вітер
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри