Реклама
Реклама
26.07.19 09:10

Футбольна “Черкащина”:  чим живе команда перед стартом у Першій лізі?


Реклама
Футбольна “Черкащина”:  чим живе команда перед стартом у Першій лізі?

 

Футболісти єдиної професійної команди на Черкащині минулого сезону зуміли гучно про себе заявити серед команд Другої ліги та здобули путівку у Перший дивізіон. Вже 27 липня команда Олександра Кирилюка розпочне у Черкасах новий для себе футбольний сезон – матчем із одеським “Чорноморцем”.

У Zmi.ck.ua вирішили дізнатися, який стан справ у клубі напередодні старту чемпіонату України.

Все з нуля

На календарі 6 липня 2018 року.  У цей день стало відомо, що “Черкаський Дніпро” із виступами якого були пов’язані найвищі результати футбольної Черкащини у часи Незалежності України (півфінал Кубку України сезону 2013/2014, чемпіонство у Другій лізі у сезоні 2014/2015 та друге місце у Першій лізі в сезоні 2015/2016) припиняє своє існування, а його правонаступником стала новостворена команда “Черкащина-Академія”.

Головною причиною цього, як зазначали засновники команди,  стала прохолодне ставлення обласної та міської влад щодо реальної підтримки команди, яка за декілька років успішних виступів стала справжньою візитною карткою всієї області.

В результаті місце “Черкаського Дніпра” у Другій лізі посіла новостворена команда ФК “Черкащина-Академія”. Головним меценатом і президентом клубу став депутат Черкаської облради Володимир Лашкул,  який свого часу також фінансово допомагав утримувати “Черкаський Дніпро”.  

Нову професійну команду із Черкащини очолив досвідчений наставник Олександр Кирилюк,  а її основу склали переважно молоді вихованці черкаського футболу.

Одного сезону колективу виявилося достатньо для того, аби знову гучно заявити про футбольну Черкащину на всю Україну.

Черкаські футболісти грали у цікавий та результативний футбол,  що дало їм змогу вже за підсумками першого сезону вийти у Першу лігу.

А в Кубку України минулого сезону молоді черкащани дійшли до 1/8 фіналу, де мінімально поступилися львівським “Карпатам”, пропустивши вирішальний гол на 80-й хвилині матчу.

Зміни назви, керівництва та побудова структури

Перед стартом нового футбольного  сезону  “Черкащина-Академія” змінила не лише свою назву, а й почесного президента клубу.  Допомагати розвивати професійний  футбол виявив бажання народний депутат України Сергій Рудик, а команда відтепер має назву – “Черкащина”.

Cергій Рудик це пояснив маркетинговим кроком, який має допомогти зберегти команду, адже головному інвестору клубу Володимиру Лашкулу самому важко забезпечувати життєдіяльність клубу, без підтримки з боку Черкаської міської та обласних влад.

“На фінансове забезпечення участі команди “Черкащина – Академія” в чемпіонаті України в минулому році Володимир Лашкул та його партнери інвестували більше 16 мільйонів гривень. Доречно нагадати, що вони не вперше “підставляють плече”, адже останні 6 років професіональні футбольні клуби міста Черкаси і області (“Славутич”, “Черкаський Дніпро”, “Черкащина -Академія”), фінансувалися фактично тільки ТМ “Імперія яхт” та іншими партнерами. Тому перейменування клубу в ОПФК “Черкащина” - це черговий маркетинговий хід здійснений з метою не тільки збереження команди майстрів, а перш за все для безперервності історії черкаського професіонального футболу,”, - відзначив Сергій Рудик.

За його словами,  у клубі є сподівання, що керівництво Черкас та області знайде аргументи, щоб скористатися наявністю в місті муніципального спортивного клубу “Дніпро” та приймуть рішення про об'єднання “під одним дахом” активів і можливостей комунальних закладів міської і обласної рад та ОПФК “Черкащина”.

“Потрібно припинити розпорошувати по різним засікам бюджетні кошти, а також інші фінансові, організаційні, матеріальні і кадрові ресурси, яких в місті Черкаси і Черкаській області не так вже й багато. Було б доцільно під прапором муніципального СК “Дніпро” створити потужний сучасний футбольний клуб з інфраструктурою, яка буде відповідати вимогам УЄФА та ФІФА.  Для побудови такого клубу треба скористатися можливостями, які надає закон України “Про державно - приватне партнерство”, -  прокоментував почесний президент клубу “Черкащина” Сергій Рудик.

Де гратимуть у новому сезоні та яке майбутнє?

Після річної перерви професійний футбол знову повернеться на трибуни стадіону “Центральний” у Черкасах.  Керівництво “Черкащини” підписано договір із КП “Центральний стадіон” на проведення домашніх матчів цього сезону саме на полі комунального підприємства.  Таким чином, черкаські футбольні вболівальники зможуть прийти на стадіон та підтримати єдину професійну команду області.

За словами почесного президента корпорації “Міжнародне фізкультурно-спортивне об'єднання “Футбольний клуб “Черкаський Дніпро” Володимира Лашкула, до старту сезону були підписані нові професійні контракти із гравцями клубу. І завдання на перший матч нового сезону проти одеського “Чорноморця” стоїть перед гравцями одне -  здобути перемогу на очах черкаських вболівальників.

“Попри те, що загальне фінансування команди на весь сезон знову під питанням, я знайшов можливість, щоб простимулювати гравців за хорошу гру в першому матчі сезону. Загалом запрошую до співробітництва підприємства різних форм власності та господарювання, які бажають допомогти долучитися до розвитку футболу на Черкащині”, - відзначив Володимир Лашкул.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

23 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
17:21
Водія черкаської маршрутки, який порушив ПДР в центрі міста, притягнули до відповідальності (ВІДЕО)
17:13
Біля черкаського санаторію заклали сад магнолій та сакур
16:46
На Золотоніщині чоловік зарізав свого товариша
16:12
Екснардеп від Черкас Поплавський запартнерився із міською радою
15:51
У Черкасах оновили меморіальну дошку пожежному
15:10
Черкащанин за 10 тисяч доларів хотів допомогти ухилянтам перетнути кордон
14:46
На війні загинув уманчанин
13:34
Деякі черкаські вулиці та бульвар залишились без світла
13:05
У Черкасах чоловік жорстоко побив свою дружину
12:43
У Черкасах розшукали дівчину, яка загубилася
12:03
Конфіскували квартиру: жителька Черкас отримала вирок за фотографування наслідків авіаудару
11:34
У Смілі проведуть в останню путь військовослужбовця
10:54
На Черкащині синоптики прогнозують грози
10:15
У Черкасах десятки будинків лишились без електропостачання
09:50
На Черкащині браконьєр наловив риби на майже 100 тисяч
09:33
На Звенигородщині матері загиблого військового передали бойовий прапор його бригади
08:02
Над Черкащиною вночі збили ворожі цілі
22 квітня 2024
20:04
Військового з Чорнобаївщини візначили медаллю
19:04
Черкащан попереджають про відсутність гарячої води за деякими адресами
18:05
Житель Черкаського району ухилився від призову та проведе до 3 років у в'язниці
17:03
Спіймали "на гарячому": на Черкащині чоловік збував нарковмісні пігулки
16:57
На Черкащині чоловік проведе більше 5 років за ґратами за крадіжки