Реклама
Реклама
06.07.18 14:02

Офіційно. "Черкаський Дніпро" припиняє своє існування


Реклама
Офіційно.

 

ЗАЯВА

Корпорації «Міжнародне фізкультурно-спортивне об’єднання «Футбольний клуб «Черкаський Дніпро» про наслідки подій, які відбулися 19 травня 2018 року на стадіоні «Центральний» комунального підприємства Черкаської міської ради під час матчу Чемпіонату України з футболу між командами ФК «Черкаський Дніпро» (Черкаси) - ФК «Суми» (Суми)
 

Шановні поважні депутати Черкаської міської ради!

Шановні керівники міста Черкаси Бондаренко А.В., Ботнар Ю.А. та громадської організації «Ультрас Черкаси» Майоров Д.!

Шановні прихильники команди майстрів «Черкаський Дніпро»!
 

Вважаємо за необхідне довести до Вашого відома важливу заяву про слідуюче.  Перш за все просимо мати на увазі, що починаючи з 5 листопада 2013 року за ініціативи і безпосередньої участі президента Корпорації Лашкула В.Г. футбольний клуб «Черкаський Дніпро», засновники Корпорації при підтримці торгових марок «Імперія яхт», «Банк Михайлівський» «Ельдорадо», «Укравіт» інвестували на розвиток інфраструктури футболу на Черкащині майже 100 000 000 гривень. Завдяки нашим ініціативам та зазначеним інвестиціям в селі Білозір’я були побудовані: стадіон «Зоря» з трибуною на 1000 місць та штучним футбольним полем, навчально-тренувальний комплекс Академії футболу з ігровим майданчиком для футзалу. В селі Дубіївка Черкаського району побудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям для гри у футбол. Було розпочато проектування будівництва рекреаційного молодіжного спортивно-розважального центру та навчально-тренувального комплексу для команди майстрів і Академії футболу «Черкаський Дніпро» в «Долині Троянд» міста Черкаси. Протягом п’яти років 29,9% коштів від загальної суми інвестицій, а це 29 901 575 гривень інвестовано на утримання команд «Зоря» Білозір’я, «Славутич» Черкаси і «Черкаський Дніпро», створення і підготовку аматорської юнацької команди «Черкаський Дніпро» U-19, яка в 2016 році стала Чемпіоном України, а в 2018 році срібним призером Чемпіонату України.

Одночасно футбольний клуб сплатив майже 10 000 000 гривень податків до державного та місцевого бюджетів, не малі кошти також сплачувалися і за послуги комунальному підприємству «Стадіон Центральний» та іншим юридичним особам міста.  Таким чином підтримувалося господарство міської ради і проекти малого бізнесу.

Та незважаючи на активну участь у громадсько-політичному житті і створенні інфраструктури футболу, більшість ініціатив клубу не були підтримані, і навіть не розглядалися. Вони були «засушені» у відділах і департаментах Черкаської міської ради.  Її голова Анатолій Бондаренко доволі пасивно представляв інтереси клубу у статусі почесного президента, а коли у футбольному клубі настали скрутні часи Анатолій Бондаренко взагалі склав повноваження, віддавши перевагу політичним баталіям за збереження своєї основної посади.

Лакмусовим папірцем відношення до футбольного клубу стала негідна поведінка  черкаських ультрас та їхніх покровителів 19 травня 2018 року під час матчу Чемпіонату України між командами ФК «Черкаський Дніпро» (Черкаси) - ФК «Суми» (Суми). Бажання «насолити» президенту Корпорації Лашкулу В.Г. було наскільки сильним, що радикально налаштованих молодиків і їх очільників не зупинили навіть мирні вболівальники, що були присутні на стадіоні «Центральний».

У тій ейфорії жоден з ультрасів не задумався, що їх дії несуть пряму загрозу здоров’ю, та навіть більше – життю, присутніх. Нікого не цікавило, які наслідки це матиме для команди та для її гравців. Маємо думку, що значною мірою ситуацію перед цим матчем підігріла заява в засобах масової інформації зроблена напередодні заступником міського голови Черкас Юрієм Ботнаром про створення муніципального спортивного клубу міста. За дивним збігом обставин той безлад співпав зі святковим відкриттям скульптури «Висока нота», яка була встановлена в центрі міста за підтримки титульного партнера футбольного клубу корпорації «Укравіт» та компанії «Saturn», з керівництвом якої велися переговори про співпрацю. Склалося враження, що акція на стадіоні ретельно готувалася і управлялася з досвідченого координаційного центру.

Отже, замість того, щоб підтримати команду, що має тисячі шанувальників, яку міський голова А.В. Бондаренко під час I Форуму прихильників «Черкаського Дніпра» назвав народною, та сприяти її розвитку і турнірним досягненням, рішення про створення нового спортивного клубу виглядає, як мінімум, неповагою до футболістів, керівництва, інвесторів та вболівальників «Черкаського Дніпра». Тож, перш ніж його оприлюднювати, доречно було б спробувати знайти можливості вирішення поточної ситуації з командою, яка приймала участь у першості України в першій лізі і була за крок до української Прем’єр – ліги.

Ідея створити спортивний клуб міської ради, де будуть ділити між собою бюджетні кошти футзалісти, футболісти, волейболісти, баскетболісти та представники інших видів спорту, на нашу думку не принесе особливих спортивних успіхів і не приживеться в громаді.

Приймаючи до уваги загальне пасивне відношення Черкаської міської влади до команди майстрів, а також аналізуючи тенденції та настрої, що вирують у колі ультрас «Черкаського Дніпра», подальше фінансування професіональної команди в місті Черкаси ми вважаємо великим ризиком. Тому повідомляємо про рішення загальних зборів засновників Корпорації стосовно розформування і призупинення участі команди «Черкаський Дніпро» в Чемпіонаті України. Це рішення дається нелегко. Адже «Черкаський Дніпро» - більше ніж команда. Це серце міста, це символ єднання його мешканців, це «ластівка», яку ми виходили і дали путівку у футбольне життя. Проте реальність, з якою довелося зіткнутися, так і не дозволила ластівці злетіти…

На завершення ми хотіли б «подякувати» неформальним черкаським «лідерам» політичного і фізкультурно-спортивного життя, які вбачають у розвитку футбольного клубу «Черкаський Дніпро» загрозу для свого благополуччя і політичних амбіцій, кого дуже непокоїло, що клуб знаходиться у приватній власності, кому як кістка поперек горла були досягнення команди в 2014, в 2015, в 2016 рр. та її перспектива вибороти путівку до Прем’єр – ліги України. Адже у ситуації, що склалася на сьогодні, саме «зусилля доброзичливців» при відсутності політичної волі у керівників владних структур міста Черкаси виявилися безцінними…

Беззаперечним фактом залишається одне, футбол у Черкасах люблять! І місту потрібна своя професіональна команда! Нам надзвичайно приємно, що довгий час цією командою був «Черкаський Дніпро». Єдина професіональна команда в області, тим більше, що місто вже багато років не має команди навіть в аматорських лігах Черкащини. Тому якщо керівники міста будуть мати необхідність і бажання, ми, футбольні функціонери зі значним досвідом, залишаємося відкритими для допомоги в розвитку нового спортивного чи футбольного клубу, команда якого, сподіваємося, зможе швидко пройти шлях від аматорів до другої, першої та вищої ліг не гірше, ніж «Черкаський Дніпро» пройшов цей шлях від «Славутича» до лідера першої ліги.

Наразі, час сказати «прощавайте». Ми кажемо це з гордістю, адже незважаючи на всі звинувачення та інсинуації, команда співробітників адміністрації та футболістів ФК «Черкаський Дніпро» може з гордістю дивитися у вічі своїм прихильникам. Так, ми переживали злети і падіння. Але ми незмінно прагнули до головного  – наша команда грала і діяла для черкащан. Дякуємо тим, хто нам не багато, але все ж таки допомагав і весь цей час залишався нашим надійним тилом та натхненням!

Ми покидаємо Черкаси, але не спортивну Черкащину! З огляду на це інформуємо громадськіть області про деякі наши плани:

1. Вже зареєстровано зміну назви громадської організації «Футбольний клуб «Зоря» Білозір’я на назву «Черкащина - Академія». Ми налаштовані повернути авторитет професіонального футболу Черкащини через успіхи аматорської команди «Зоря - Академія» ОТГ Білозір’я. Таку назву отримає команда «Черкаський Дніпро -2», що приймає участь у вищій лізі першості Черкаської області. Незабаром вона стартує і у Чемпіонаті Україні серед аматорів. Надіємося, що ця команда подалає шлях до професіональної ліги.
2. На базі Білозірської Академії футболу «Черкаський Дніпро» - «Зоря» буде створено Всеукраїнський центр розвитку футзалу, планується, що його команда буде приймати участь у першій лізі Чемпіонату України з футзалу вже з найближчого сезону.
3. В Академії футболу ми також маємо намір найближчим часом створити футзальну школу «Football kids» для зовсім юних хлопчиків і дівчаток Черкащини.
4. В перспективі надіємося знайти можливість та реконструювати занедбаний гуртожиток ПМК-21 в хостел для вихованців Академії, а також реалізувати інші проекти.

Ми з оптимізмом дивимося у футбольне майбутне Черкащини!

ЗАЯВУ ПІДПИСАЛИ:

Перший віце-президент Корпорації, т.в.о. генерального директора ТОВ  «ФК «Черкаський Дніпро»   Юрій КОЛЕСНІК

ВІД ПРЕДСТАВНИКІВ ЗАСНОВНИКІВ КОРПОРАЦІЇ: Андреас ПАПУІС, Василіс ХАДЖИЛІРАС, Петер НІКОЛАС, Рой РОТЕНБЕРГ, Самвел ХАЗАРЯН, Станіслав КОВТУН, Тарас МОРОЗ, Тетяна ФІЛЬ , Андреас КОСТАС, Роберто ДЖУНІОР

ВІД КОМАНДИ МАЙСТРІВ «ЧЕРКАСЬКИЙ ДНІПРО»: В.О. головного тренера Олександр КИРИЛЮК, Перший помічник головного тренера  Віталій КОБЗАР, Адміністратор  Володимир ПИЛИПЕНКО

ГРАВЦІ КОМАНДИ:  Олег ТАРАСЕНКО, Владислав МАРЧЕНКО, Роман ЛОКТІОНОВ, Віталій БОЙКО, Вадим ТЕНЖИЦЬКИЙ

ТРЕНЕРИ АКАДЕМІЇ ФУТБОЛУ: Анатолій ДЕЙНЕКО, Олексій БЛОХА, Олег ГОПКА, Віктор ЄРОШОВ

ВІД АДМІНІСТРАЦІЇ КЛУБУ: Ірина БУДЯНСЬКА, Сергій ПОНОМАРЕНКО, Віктор УКРАЇНСЬКИЙ, Анатолій АРАГАЖАН

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

23 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:19
На Черкащині можливі підтоплення
19:16
На Уманщині чоловік зґвалтував та задушив жінку, яку збив на дорозі
17:21
Водія черкаської маршрутки, який порушив ПДР в центрі міста, притягнули до відповідальності (ВІДЕО)
17:13
Біля черкаського санаторію заклали сад магнолій та сакур
16:46
На Золотоніщині чоловік зарізав свого товариша
16:12
Екснардеп від Черкас Поплавський запартнерився із міською радою
15:51
У Черкасах оновили меморіальну дошку пожежному
15:10
Черкащанин за 10 тисяч доларів хотів допомогти ухилянтам перетнути кордон
14:46
На війні загинув уманчанин
13:34
Деякі черкаські вулиці та бульвар залишились без світла
13:05
У Черкасах чоловік жорстоко побив свою дружину
12:43
У Черкасах розшукали дівчину, яка загубилася
12:03
Конфіскували квартиру: жителька Черкас отримала вирок за фотографування наслідків авіаудару
11:34
У Смілі проведуть в останню путь військовослужбовця
10:54
На Черкащині синоптики прогнозують грози
10:15
У Черкасах десятки будинків лишились без електропостачання
09:50
На Черкащині браконьєр наловив риби на майже 100 тисяч
09:33
На Звенигородщині матері загиблого військового передали бойовий прапор його бригади
08:02
Над Черкащиною вночі збили ворожі цілі
22 квітня 2024
20:04
Військового з Чорнобаївщини візначили медаллю
19:04
Черкащан попереджають про відсутність гарячої води за деякими адресами
18:05
Житель Черкаського району ухилився від призову та проведе до 3 років у в'язниці