Реклама
Реклама
07.09.20 18:22

У Черкасах відкрили тир імені В’ячеслава Галви (ФОТО)


Реклама
У Черкасах відкрили тир імені В’ячеслава Галви (ФОТО)

 

Тир імені В’ячеслава Галви, який ще називають KuzmichShootingGallery, відкрили сьогодні, 7 вересня, в місті Черкаси на території 31 міської гімназії. Тут зможуть навчатися учні, а також у майбутньому тир хочуть зробити доступним для всіх містян.

Про це під час відкриття сказав керівник проєкту KuzmichShootingGallery, представник "Національного корпусу" Євген Свиридов, повідомляє кореспондент Zmi.ck.ua.

Реалізувати проєкт удалося завдяки коштам із міського бюджету, а оздобили його представники черкаського Національного корпусу. Урочисте відкриття вирішили зробити символічно в День військової розвідки України. А тир назвали на честь українського військового, полковника Головного управління розвідки Міністерства оборони України у відставці, інструктора з бойової підготовки тоді ще батальйону «Азов».

Керівник черкаського осередку "Національного корпусу" Дмитро Кухарчук, який сьогодні також узяв участь у відкритті тиру, зазначив, що тепер тисячі школярів зможуть тут отримувати базові знання, необхідні для захисту України. А після отримання всіх ліцензій в позаурочний час тут планують організувати стрілецький клуб, який стане базовим для Черкаської територіальної оборони. 

"Я пам’ятаю, коли йшов на війну, як ті, хто вже прийшов, дивилися на нас – молодих, зелених, без жодного досвіду. Вони тоді казали: "Дай Бог, аби повернувся хоча б хтось". Я пам’ятаю, як уперше зустрів В’ячеслава Галву, полковника ГУР, який прийшов до нас в "Азов" з єдиною ціллю – зробити так, щоб повернулася більшість. Він виконав свою задачу. Він пішов від нас як справжній воїн, але не загинув. Його знання, впевненість і відвага знайшли втілення в сотні АЗОВців., які звільнили Мар’їнку та Широкіне. Тому маю за честь сьогодні в День військової розвідки відкривати цей тир", – зазначив Дмитро Кухарчук.

Також у відкритті тиру на базі 31 гімназії взяли участь керівник проєкту Євген Свиридов, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та батьки загиблого воїна В'ячеслава Галви. 

Євген Свиридов розповідає, що до цього приміщення було у занедбаному стані й не використовувалося школою навіть для того, щоб там проводити такі предмети, як "Захист вітчизни". Тепер же приміщення оновили й покращили.

"Зараз тут може не тільки функціонувати стрілецький гурток. Тут є й навчальна частина, де учні можуть опановувати теоретичні знання або навіть вчителі можуть тут проводити заняття", – зазначає Євген Свиридов.

Також він додає, що гурток працює вже близько року, але через певні технічні складнощі та умови карантинну, він не міг працювати на повну силу. Зараз у гуртку є чотири особи, планують залучати ще. Навчання, яке включає теорію та практику, проводять двічі на тиждень. Всього в гуртку є чотири рушниці. Та ще одну сьогодні під час відкриття подарували представники Національного корпусу. На ній вигравіювали ім’я В’ячеслава Галви, на честь якого назвали тир.

За словами директора гімназії Василя Пивоварова, тир – це не просто місце, де стріляють, але й центральний осередок військово-патріотичного виховання.

"Хочу подякувати всім небайдужим, завдяки яким стало можливе відкриття тиру. Ми пишаємося тим, що можемо носити ім’я Героя України, який віддав життя за те, щоб усі інші жили. Його ім’я буде завжди з нами. Наша робота по вихованню патріотів України буде поліпшена завдяки цьому тирові", – зазначив він.

Колишній учень 31 гімназії, а зараз керівник спортивної зали імені Амброса Владислав Герелес розповідає що цей тир потрібен місту, адже в країні, де вже не один рік триває війна, кожен громадянин повинен уміти користуватися зброєю.

"В’ячеслав Галва був професійним військовим, розвідником, інструктором. Він передав багато навиків та знань, чим врятував купу життів хлопцям, які прийшли в "Азов", до цього жодного разу не тримаючи у руках зброю. У нашій спортивній залі ми часто проводимо тренування зі зброєю, з тактикою. Тепер у тирі учні вже можуть безпосередньо відпрацьовувати навички. Зараз діти та дорослі зможуть тут займатися", – зазначив він.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#спорт #тир #стрільба #стрілецький клуб #відкриття #31 гімназія

Останні новини

23 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
09:33
На Звенигородщині матері загиблого військвого передали бойовий прапор його бригади
08:02
Над Черкащиною вночі збили ворожі цілі
22 квітня 2024
20:04
Військового з Чорнобаївщини візначили медаллю
19:04
Черкащан попереджають про відсутність гарячої води за деякими адресами
18:05
Житель Черкаського району ухилився від призову та проведе до 3 років у в'язниці
17:03
Спіймали "на гарячому": на Черкащині чоловік збував нарковмісні пігулки
16:57
На Черкащині чоловік проведе більше 5 років за ґратами за крадіжки
16:19
На Золотоніщині жінка захворіла на ботулізм
15:47
На Звенигородщині попрощаються ще з одним захисником
15:30
У Смілі чоловік торгував психотропами
14:52
У Черкаському художньому музеї презентують онлайн-виставку про Маріуполь
14:27
Військового із Катеринопільщини відзначили нагородою
13:50
Черкащан попередили про можливий мороз
12:26
Агент рф їздив Черкащиною та шукав ППО “Patriot”
12:11
На Черкащині зафіксували понад 4 тисячі хворих
11:49
Харківщині від Черкащини доправили вантаж підтримки
11:35
У Черкасах в останню путь провели двох військових
10:59
Скільки новонароджених з'явилося за тиждень у Черкасах
10:37
У Черкасах дерево впало на припарковане авто та торговельний павільйон
09:52
На Звенигородині прощатимуться із воїном
09:29
Черкаські боксери посіли перше місце чемпіонату України серед студентів
21 квітня 2024
17:30
На Черкащині за ніч випало 60% місячної норми опадів