Кафе та ресторани дозволили відкрити на Черкащині
Реклама
Через загрозу поширення коронавірусу Всеукраїнський карантин продовжено до 22 травня, проте Уряд анонсував послаблення обмежень вже з 11 травня і дозволив відкрити ресторани та кафе.
Про це пише інтернет-видання РБК- Україна.
У МОЗ склали список правил для власників закладів громадського харчування під час роботи в умовах карантину.
- Всім працівникам закладу будуть вимірювати температуру. Якщо вона підніметься вище 37,2 або у працівника будуть ознаки ГРВІ – до роботи допускати не будуть.
- Обслуговування клієнтів дозволено тільки на винос за попередніми замовленнями.
- Між столами повинна бути відстань не менше 1,5 м, а за кожним столиком – не більше двох осіб.
- На вході до закладу обов'язково повинні бути антисептики.
- У приміщення не повинно бути черг і контроль за цим покладається на самих працівників ресторану.
- Меню клієнтам давати не можна, воно повинне бути поруч з місцем видачі замовлень.
- Обов'язково повинна бути поличка для передачі замовлення без контакту з клієнтом.
- Замовлення можна видавати тільки в одноразовому посуді та закритій тарі.
- Оплата за замовлення повинна бути безконтактна.
- Всі працівники закладу повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту, якими їх забезпечує роботодавець.
- Працівники, які належать до груп ризику, можуть тимчасово не працювати.
- Заклад обов'язково потрібно дезінфікувати перед відкриттям, після відкриття і кожні дві години.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter