"Ловлю навіть не для себе. Годую кота Ваську", - черкащани про риболовлю на Дніпрі
Реклама
Не зважаючи на холод та малу кількість риби, черкаські рибалки все одно збираються на пірсі, аби порибалити.
Про це повідомляє vikka.ua.
Зізнаються, що через велику кількість браконьєрів, риби у Черкасах стало значно менше, а через небезпечні викиди риба псується і заражається червами.
За словами черкаського рибалки Валерія Вікторовича, риболовля у Черкасах зіпсувалася. Каже, що раніше можна було виловити великого кілограмового коропа, а зараз якщо і вловиш, то маса його не перевищить 300-400 г.
"Це все дріб'язок. Ловлю навіть не для себе. Годую кота Ваську", - розповідає Валерій Вікторович.
Рибалка каже, що вода у Дніпрі стала зникати та псуватися, коли у річку масово почали потрапляти шкідливі відходи місцеві та з Києва. "Окунь колись ловився взимку. Тепер заражений червами. Почали також хворіти судак та щука", - нарікає Валерій Вікторович.
На пірсі біля річкового вокзалу ловиться здебільшого бичок. Тут за день у середньому виловлюють по 2-2,5 кг риби.
Черкащанин Григорій Гаврилович рибалить у середньому двічі на тиждень. "З 7-ої до 11-ої ранку наловив 1 кг риби. Рибу готуємо, заморожуємо, консервуємо. Тушкуємо з морквою та цибулею, додаємо спеції та закручуємо у банки", - розповідає та показує улов рибалка.
Він рибалить не щодня, але цілий рік. "Пам’ятаю, рибалили і при -28 °C. Ставили намет, щоб не холодно було", - каже він.
"Рибалити можна з ранку до вечора: всю світлу частину доби. Риболовлею захоплююся вже давно і майже всіх місцевих рибалок знаю", - розповідає Андрій Григорович. Поки ми з ним та його друзями говоримо, чоловіку щастить – один за одним виловлює маленьких бичків.
На великому пірсі і риба більша, і рибалок тут чимало.
"Ловиться тарань та бичок. Здебільшого всі тут рибалять для себе: заморожують, солять, в’ялять. Найкраще ловиться у морози. Чим холодніше, тим краще клює", - розповідає затятий черкаський рибалка Андрій Іванович.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter