Черкащанам стало дорожче готувати олів'є
Реклама
Головний новорічний салат черкащанам коштуватиме майже на третину дорожче, ніж торік.
Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За рік салат олів’є подорожчав на 26,5грн., або більше, ніж на 26%.
Рецепт салату олів'є беремо найдоступніший: відварна картопля – 600г, відварна морква – 250г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500г, консервований зелений горошок – банка 420г, майонез – упаковка 270г, сіль за смаком.
За даними Держстату, станом на 21 листопада 2016 року продукти коштували: відварна картопля – 4,9грн. за кілограм, або 2,9грн. за 600г, відварна морква – 3,9грн. за кілограм, або 1грн. за 250г, цибуля – 4,2грн. за кілограм, або 80 копійок за 200г, варена ковбаса – 59,8грн. за кілограм, або 35,8грн. за 600г, яйця – 19,5грн. за десяток, або 9,7грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 15,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 21,2грн. за 420г бляшанку, майонез – 14,3грн. за 270г упаковку.
Тобто в 2016 році приготування майже 3кг салату олів’є, яких буде достатньо для родини та не менш ніж 10 гостей, обійшлося нам у 101грн.
За рік, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 5,8грн. за кг, або 3,5грн. за 600г, відварна морква – 6,4грн. за кг, або 1,6 грн. за 250г, цибуля – 5грн. за кг, або 1грн. за 200г, варена ковбаса – 74,8грн. за кг, або 44,9грн. за 600г, яйця – 23,8грн. за десяток, або 11,9грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 24,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6грн. за 420г бляшанку, майонез – 16,7грн. за 270г упаковку.
Тобто в 2017 році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3кг салату олів’є коштуватиме нам 127,5грн.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter