Бізнесмен із Черкащини показав свої кавуни (ФОТО)
Реклама
Мешканець Звенигородщини Руслан Кармоліта за зиму через інтернет освоїв прискорений курс агрономії та взявся за огородництво – вирощування кавунів, динь, перців, баклажанів.
Про це інформують Вісті Черкащини.
Чоловік має три вищі освіти: економіста, менеджера та бухгалтера. Працював у земельному відділі, але з часом зрозумів, що робота чиновника, з нормованим робочим днем, костюмом з краваткою, йому не до снаги, не цікава. Якийсь час займався вантажоперевезеннями, потім реалізацією овочів та фруктів, має оптово-роздрібну точку у Звенигородці, нині ж вирішив відкрити ще одну власну справу: вирощувати якісну городину для земляків. Його вірною помічницею та порадницею стала дружина – Леся Миронюк. Саме з нею започаткував сімейний бізнес.
«Зимою освоїв ази агрономії. Маю у власності 2 га землі, тож вирішив на ній працювати, але, не сподіваючись на авось: за принципом, аби посадити, щось та вродить. Підійшов до роботи серйозно: вивчив типи своїх ґрунтів, робив аналізи у Черкасах, з’ясував, де, на якій ділянці, якого добрива не вистачає, потім відповідно підживлював. Насіння закуповував тільки в перевірених авторитетних постачальників. Спершу ми пророщували його у теплицях, згодом розсаду за допомогою помічників висадили у відкритий ґрунт. Під час росту велику увагу приділяли процесу вегетації, щоб стебла були здоровими й міцними, слідкували, аби рослини не хворіли, борючись із захворюваннями та шкідниками, видаляли надлишкові плоди, щоб решта краще розвивались», – ділиться секретами Руслан.
А от про таємниці херсонської технології не розповідає, каже лиш, що основ його навчив Раміль із Туреччини, з яким спілкувався в Херсоні. «Наші кавуни великі, соковиті, солодкі, від 7 до 21 з лишком кілограмів, – каже, – але нітратів у них – нуль. На цьому й стоїмо. Боремось, щоб наша городина була екологічною, щоб її без неприємних наслідків і в задоволення могли куштувати і дорослі, й діти».
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter