Черкащан попереджають про загрозу ботулізму
Реклама
В Україні почастішали випадки отруєння в’яленою, копченою, соленою або консервованою рибою.
Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в області.
Аби уникнути ботулізму, черкащанам радять не купувати рибу та рибопродукти з рук, виготовлену в домашніх умовах, на стихійних ринках і у невстановлених місцях. Адже неорганізовану торгівлю ніхто не контролює.
Зауважимо, що минулого року в області було зареєстровано 7 випадків захворювання на ботулізм (6 випадків у побуті, 1 пов’язаний із рибною продукцією промислового виробництва у м. Черкаси), внаслідок яких постраждали 7 осіб, 1 хворий помер.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter