Черкащанам розповіли, яка риба є найкориснішою
Реклама
Реклама
Скумбрію вважають найкориснішою з усіх риб. Вона містить найбільше білку, полінасичених жирних кислот Омега-3 та вітаміну D.
Про це повідомляє пресслужба Черкаського рибоохоронного патруля.
Так, вони зазначають, що треба віддавати перевагу морській рибі. Вона має значно більше корисних речовин ніж річкова.
Але морську рибу, особливо «сумнівної якості» протипоказано вживати вагітним жінкам. Їм краще їсти річкову від перевіреного постачальника. Оселедець – найбільша користь цього виду риби полягає в тому, що вона багата селеном – природним ефективним антиоксидантом.
Тобто, регулярне вживання правильно приготованого оселедця дозволяє знизити в крові кількість продуктів окислення. Денна норма – 50 г. Форель – завдяки поживним властивостям, рекомендована в дієтології. Жирні кислоти Омега-6 і Омега-3 сприяють покращенню роботи серця і захищають судини, запобігаючи відкладенню холестерина на їх стінках.
Лосось – у цій рибці Омега-3 та жирні кислоти покращують структуру шкіри, нігтів, роботу кишечка, сприяють відновленню гарного самопочуття після психологічного виснаження. Лосось вважають універсальним джерелом білка для дітей, літніх і просто хворих людей.
Короп – дуже корисна риба, з огляду на кількість у ній якісного білка. Рекомендована дієтологами для щоденного вжитку. Сприяє стабілізації роботи травної системи, поліпшенню обміну речовин, нормалізації рівня цукру в крові, покращенню функціонування спинного та головного мозку, а також відновленню нормального стану слизових оболонок та шкіри.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter