Домашня ковбаса довела до реанімації та штучної коми: черкащанка захворіла на ботулізм
Реклама
На ботулізм захворіла 45-річна жителька села Трушівці, що на Черкащині. Інцидент стався 19 березня.
Про це повідомляє пресслужба ДУ "Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України".
Це вже другий із початку року випадок захворювання на ботулізм.
Хвора вживала консервовану свинячу ковбасу домашнього приготування, яка вочевидь була приготовлена з порушенням санітарних правил та технологічних процесів та містила ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.
Симптоми отруєння у хворої проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту (розлади зору, порушення діяльності мовлення, диспепсичні явища).
До лікарні жінка звернулась 19 березня, а 20 березня її стан погіршився і вона була переведена до Черкаської міської інфекційної лікарні, де наразі перебуває в реанімаційному відділенні у стані штучної коми. Протиботулінічний антитоксин їй ввели 20 березня.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter