Фахівці перевірили овочі та фрукти на черкаських ринках на вміст нітратів
Реклама
Черкащанам не радять купувати продукти на стихійних ринках.
Сьогодні на ринки Черкащини у великій кількості надходять продукти рослинного походження, вирощені в умовах відкритого ґрунту.
Тож фахівці ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» здійснюють постійний моніторинг нітратів в плодо-овочевій продукції що реалізується на ринках.
У липні та серпні експерти досліджували груші, кавуни, капуста, картопля, морква, томати, огірки, буряк столовий, цибуля ріпчаста, цибуля перо, листові овочі; салати, шпинат, щавель, капуста салатна, петрушка, селера, кінза, кріп , дині, перець солодкий, кабачки, гарбузи, яблука, виноград столових сортів.
У результаті встановлено, що в зазначеній продукції вміст нітратів не перевищує гігієнічні нормативи.
«Вживання овочів, що надходять сьогодні на ринок, є безпечними за вмістом нітратів», - повідомляють в лабораторному центрі.
Окрім того, черкащан попереджають про неперевірені продукти, які продають на стихійних ринках. Адже покупці не віддають продукцію на лабораторний контроль.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter