Черкащанин захворів на ботулізм через сало
Реклама
У Черкаській області виявили восьмий випадок захворювання на ботулізм. Цього разу отруївся житель міста Кам'янка. Чоловік скуштував консервоване домашнє сало з проріззю, виготовлене власноруч влітку цього року, без термічної обробки.
Про це повідомляють у прес-службі ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України".
Потерпілий звернувся за медичною допомогою лише на четвертий день після вживання зараженого продукту. Із районного медзакладу кам'янчанина одразу госпіталізували до Черкаської міської інфекційної лікарні.
Наразі стан хворого покращився. Його продовжують лікувати в дорослому інфекційному відділенні стаціонару.
Як зазначають фахівці, аби запобігти захворюванню, слід дотримуватись головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів.
Варто проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter