У Черкаській області заклади харчування та продовольчої торгівлі найчастіше порушують карантинні заходи
Реклама
Реклама
Фахівці Держпродспоживслужби провели 1 280 перевірок щодо дотримання карантинних норм із початку квітня. Порушення санітарних норм були встановлені більш як у 50 відсотків.
Про це під час пресбрифінгу повідомив начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Володимир Папач.
Зокрема, у 42% перевірених закладах громадського харчування та 40% закладах продовольчої торгівлі були встановлені порушення. Це найбільші показники в розрізі об'єктів. На 126 осіб було складено протоколи про адмінпорушення. На адреси керівників об’єктів було направлено 400 приписів.
Із початку року було проведено пронад вісім тисяч перевірок, а порушення встановлені у 23% випадках.
Найчастіше порушують масковий режим, не дотримуються дезінфекційного режиму. Також фіксують відсутність розміток для дотримання соціальної дистанції та неорганізований збір засобів індивідуального захисту.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter