На Черкащині заклади харчування та продовольчої торгівлі найчастіше порушують карантинні заходи
Реклама
За останній тиждень у Черкаській області було проведено майже 300 перевірок щодо дотримання протиепідемічних заходів та санітарних норм. Порушення були зареєстровані у 40 відсотках випадків.
Про це під час пресбрифінгу повідомив заступник Управління Держпроспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
Лідерами є заклади громадського харчування та заклади продовольчої торгівлі.
"У зв’язку цим було скадено 26 протоколів про порушення санітарного господарства. По кожному із порушень було направлено відповідні приписи на адреси суб’єктів господарювання, окремі матеріали направлялись до органів поліції", - зазначив він.
Загалом з початку року було проведено майже 5,5 тисяч перевірок. У тому числі майже 2,5 перевірок закладів непродовольчої торгівлі, близько 1800 закладів продовольчої торгівлі та майже 500 закладів громадського харчування.
Найчастіше порушують масковий режим, не дотримуються дезінфекційного режиму. Також фіксують відсутність розміток для дотримання соціальної дистанції та неорганізований збір засобів індивідуального захисту.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter