Які продукти черкащани стали менше споживати в минулому році
Реклама
Витрати на харчування одного домогосподарства в Черкаській області в 2021 році в середньому за місяць складали 5216 грн, що на 19,3% більше, ніж у 2020 році.
Про це повідомляє пресслужба ГУ статистики у Черкаській області.
У 2021 році порівняно з 2020 роком відбулися зміни у структурі харчування домогосподарств Черкащини. Збільшилось споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду на 21,2%, сала та жирів тваринних – на 16,7%, яєць – на 11,1%, м'яса, м'ясопродуктів та сала (у перерахунку на м'ясо) – на 9,6 %.
Зменшилось споживання олії та інших рослинних жирів – на 18,8%, хліба і хлібопродуктів – на 5,8 %, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду – на 3,6 %, картоплі – на 3,3%, овочів і баштанних (кавуни, дині) – на 2,3 відсотки.
Залишилось на рівні попереднього року споживання риби і рибопродуктів, молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко).
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter