Заклади харчування та продовольчої торгівлі найбільше порушують карантинні заходи на Черкащині
Реклама
Реклама
За останній місяць у Черкаській області провели 1 100 перевірок. За їхніми результатами виявили порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів на кожному третьому об’єкті (31 %).
Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Держпродспоживслужби області Володимир Папач, інформує ЧОДА.
Найбільше порушень реєстрували у закладах громадського харчування – 38% (Черкаси, Умань, Золотоноша) та у майже 38 % закладів продовольчої торгівлі (Черкаси, Сміла, Умань, Драбів, Маньківка, Черкаський район). У результаті склали 102 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 305 приписів.
"Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції", - зазначив він.
За результатами цих перевірок склали 533 протоколи про адмінправопорушення. На сьогодні наклали 456 штрафів на понад 132 тис. грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показник захворюваності на COVID-19 у Черкаській області зменшився на понад 40 відсотків.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter