Черкащанам розповіли, як обрати безпечну продукцію
Реклама
У Держпродспоживслужбі радять звертати увагу на санітарний стан магазину та уважно читати етикетки.
Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Фахівці Держпродспоживслужби нагадують, що нещодавно під час перевірки одного з супермаркетів у Черкасах зафіксували відхилення від гігієнічних норм у готових стравах, питній воді та одязі працівників магазину "Делікат+".
Тоді після вживання млинців отруїлося 29 осіб, серед них 9 дітей віком до 17 років. Усіх госпіталізували до міської інфекційної лікарні з діагнозом "гостра кишкова інфекція середнього ступеня важкості". В 11 хворих (з них шестеро – діти) після лабораторних обстежень діагностували сальмонельоз середньої важкості.
Зважаючи на те, що сталось, начальник управління безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби Юрій Квас рекомендує під час покупок:
- зважати на санітарний стан магазину, у якому купуєте продукти харчування;
- уважно читати маркування. На етикетках мають зазначати дані про продукт харчування, його склад, терміни та умови зберігання;
- особливу увагу звертати на терміни зберігання продуктів тваринного походження;
- пам'ятатати, що готові страви, придбані у магазині, потребують належної термічної обробки.
Детальніше дивіться у сюжеті:
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter