Черкащанам стало дорожче готувати салат "оселедець під шубою"
Реклама
Приготування новорічної страви "оселедець під шубою" українцям цьогоріч коштуватиме на 24% дорожче, ніж торік.
Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Починаємо підготовку продуктів. Нам знадобиться за найдоступнішим рецептом: відварна картопля та відварний буряк – по 500г, відварна морква – 300г, цибуля – 150г, відварні яйця – 3шт., філе оселедцю – 500г, майонез – упаковка 100г, сіль за смаком.
Рахуємо ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші – за цінами ринку “Дніпро” в Києві.
На початок грудня, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: картопля – 5,8грн за кілограм, або 2,9грн за 500г, буряк – 5,4грн за кілограм, або 2,7 грн за 500г, морква – 6,4грн за кг, або 1,9грн за 300г, цибуля – 5грн за кілограм, або 0,7грн за 150г, яйця – 23,8грн за десяток, або 7,1грн за 3шт. Філе оселедцю слабосоленого 0,5кг нам обійдеться в 39грн., а 100г майонезу ми витратимо 6,7грн.
Таким чином, порівняно з 2016 роком ціна картоплі зросла на 18%, буряка – на 50%, моркви – на 64%, цибулі – на 19%, яєць – на 22%, філе оселедцю – на 25%.
За місяць до новорічних свят салат коштуватиме нам 61грн.
За рік салат “Оселедець під шубою” подорожчав на 12грн, або на 24%.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter