Черкащани стали більше платити за м'ясо
Реклама
Протягом 2017 року черкащани, як і усі українці, почали більше плтити за м'ясо. За рік індекс м’ясного кошика виріс на 38%.
Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За рік зростання спостерігалося на всі соціальні продукти харчування, окрім цукру та гречки. При цьому всі види м’яса стали дорожчими на 30-68%, а саме: сало – на 68%, свинина – на 42%, яловичина – на 34% і курка – на 30%.
За дванадцять місяців свинина й яловичина додали в ціні по 29грн за кілограм, сало – 28грн, ковбаса варена – 15грн, а тушка куряча – 12грн.
Відтепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113грн., свинини – за 98грн., сала – за 68грн., дешевої вареної ковбаси – за 75грн., а курку в тушці – за 53грн.
Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, тобто взяти по одному кілограму всіх видів м’яса, то станом на 1 грудня він коштував 407грн, тоді як рік тому його вартість становила 294грн. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 38%, тоді як середня заробітна плата з листопада 2016 року по жовтень 2017 року зросла на 36%, із 5406грн. у листопаді 2016р. до 7377грн. у жовтні 2017р.
"Відповідь на питання чому українці купують все менше м’яса полягає в тому, що ціна на м'ясо зростала швидше ніж наші середні заробітні плати, не говорячи вже про пенсії та соціальні виплати", - зазначив Дорошенко.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter