Черкащанин став найкращим барменом України
Реклама
Максим Зубенко постійно відточує майстерність та придумує власні коктейлі.
Про це повідомляє in.ck.ua.
Максим Зубенко працює барменом в одному з черкаських ресторанів.У професії – понад 8 років. Хлопець бере активну участь у всеукраїнських чемпіонатах. Цьогоріч серед 40 претендентів Максим став першим, виборовши звання "Найкращого бармена України".
Професія бармена зацікавила хлопця можливістю спілкуватися з різними людьми. Цей фах не такий простий, як може здаватися на перший погляд. Бармену треба знайти підхід до кожного відвідувача, а також опанувати базу коктейлів, аби орієнтуватися у дозуваннях, готуючи напій.
Професіоналізм бармена оцінюють за рівнем флейрингу. Для Максима це улюблена справа. Хлопець запевняє: справжній гуру жонглювання використовує більше ніж два предмети. А все, до чого торкається бармен, має обертатися.
Флейринг – жонглювання від бармена різними предметами: шейкерами, склянками, ложками, серветками.
Існує два види флейрингу: показовий та робочий. У показовому має бути не більше 50 мл рідини, у цьому випадку бармен виконує максимально складні трюки. Такими вміннями він може дивувати публіку на різноманітних бармен-шоу. Робочий флейринг бармен виконує безпосередньо під час приготування коктейлів із наповненими алкоголем пляшками. Ситуація складніша, адже повну дорогого алкоголю пляшку нелегко обертати.
"Я розбив понад тонну скляних пляшок. Звісно, спочатку тренувався з пластиковими, але для якісного результату потрібні реальні умови, кожен раз нова практика. Для ефективних тренувань я зробив такий собі зал з барною стійкою, підлогу застелив гумою, по боках встановив м’який поролон. Мене так захоплює бармен-шоу, що одного разу тренувався 9 годин поспіль. Нині намагаюся щодня відточувати різноманітні маніпуляції з пляшками. Коли вдається якийсь складний момент – уявляю реакцію людей, їхні емоції, усмішки", – розповідає Максим Зубенко.
Для черкащанина не достатньо бути просто барменом, хлопець – активний учасник всеукраїнських змагань. Це дає йому можливість самореалізуватися, адже обов’язковою вимогою для участі в змаганнях є приготування авторського коктейлю. Максим придумав чимало коктейлів, останній – "Яблучний Санді". В його основі ірландський віскі, яблучний сироп із запечених яблук. Попри невелику кількість компонентів, саме за цей напій бармен отримав найбільшу кількість балів на всеукраїнському чемпіонаті.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter