Реклама
Реклама
20.04.17 17:30

Секрети черкаського "McDonalds": як все працює?


Секрети черкаського

 

Колишня працівниця "Мака" анонімно розповіла про особливості роботи ресторану швидкого харчування та корисні хитрощі для клієнтів.

Для працівника "McDonalds" золотим правилом є система "ЯКЧ" – якість, культура обслуговування та чистота. Це зведення стандартів на всі процедури, що відбуваються в ресторані. Менеджери регулярно перевіряють знання "ЯКЧ" за допомогою "КЛС" – контрольних листів спостережень, інформує in.ck.ua.

Перевірки ці проводять у найбільш невідповідних і стресових ситуаціях, наприклад, під час напливу гостей, коли працівник знемагає від спеки над розпеченими фритюрницями з картоплею.

Гігієна

Кожен працівник зобов'язаний мити руки раз на годину і перед цим ставити позначку у відомості. Руки треба обробляти спеціальним засобом. Вся "хімія" для прибирання теж спеціальна, ви не побачите прибиральницю, яка використовує звичні побутові засоби для чищення або миття. Якщо працівник під час роботи доторкнувся до обличчя, наприклад, ніс зачесався, він зобов'язаний одразу ж іти мити руки.

Форма

Кожному працівнику видають один комплект форми, яку він зобов'язаний прасувати перед початком зміни. Це роблять не стільки заради естетики, скільки для дезінфекції. Я не люблю прасувати і траплялося, що мене по декілька разів відправляли перепрасовувати форму. Ти не можеш почати працювати, доки не доведеш одяг до ідеального стану.

Картопля

Робота "на картоплі" – це пекельна праця. Продукт одночасно готують у чотирьох фритюрницях, солять певну кількість разів і на певній висоті над картоплею. Через високу температуру часто трапляються опіки від обладнання або розпеченого масла, і одна рука завжди "засмагла". Готова картопля зберігається не більше п'яти хвилин, потім її викидають у сміття.

Картоплю "по-селянськи" завжди готують тільки на замовлення, тому клієнт чекає її довше, ніж "фрі". "Село" не солиться – до напівфабрикату вже додали всі спеції, його треба тільки приготувати. Фритюрниця подає сигнал про необхідність заміни олії, тому чутки про "пересмажену" олію неправдиві. Сигнал машини і менеджер такого не допустять.

Напої

У ресторані є окрема кімната, де зберігаються бочки з концентратами "Коли", "Фанти" і "Спрайту". До машини, яка наливає напої, підведені окремі шланги з водою і газом. Під час приготування концентрат змішується з водою, яка газується прямо в автоматі. Смак напоїв "на розлив" набагато кращий, ніж у пляшках.

Морозиво

У машину заливається спеціальна молочна суміш, яка перетворюється на морозиво. Коли ви замовляєте "Мак Флурі", працівник прокручує в машині ложку в порції протягом 8 секунд – це прописано за стандартом. Якщо ви хочете більш "густе" морозиво, попросіть покрутити "Мак Флурі" менше, наприклад, близько чотирьох секунд.

Часто люди скаржаться, що "ріжок" всередині порожній, вважаючи, що так бути не повинно. За стандартом, працівник повинен зробити три неповні витки по обідку ріжка і не наливати морозиво всередину вафельного стаканчика.

Таємний покупець – раз на місяць

Раз на місяць у ресторан приходить таємний покупець. Ми знали: якщо людина замовляє "Біг-мак" меню з колою, картоплею "фрі" і без соусів – це може бути перевірка. Тим паче, якщо людина під час замовлення дивиться в мобільний телефон, вона може контролювати час.

Таємний покупець перевіряє все: фрази вітання, як працівник прийняв замовлення, якість і час його створення, розрахунок. На наступний день після візиту таємного покупця команді розповідали про результати перевірки. Якщо оцінка була позитивною, вся команда отримувала грошове заохочення.

"МакДрайв" – у пріоритеті

Замовлення "МакДрайв" завжди в пріоритеті. Якщо ви замовили якусь страву, і одночасно на неї надійшло замовлення з драйву, вашу їжу віддадуть людині в машині, а вам доведеться почекати.

Біля станції "МакДрайв" своя кава-машина, обладнання для напоїв і морозива. Коли ви під'їжджаєте на першу точку драйву та диктуєте замовлення, не забувайте посміхатися, тому що в цей момент вас фотографують, щоб не переплутати замовлення під час видачі.

Сміття

Прибиральники збирають сміття в спеціальних рукавичках, тому що були випадки уколу шприцами. Мішки з відходами із залу виносять через спеціальні двері службового приміщення, розташовані біля вбиралень. Код на цих дверях змінюється щодня. За дверима є приміщення зі спеціальним масивним пресом, який стискає відходи до невеликих брикетів.

Лайфхаки

- що ви не замовили б, картоплю на піднос повинні покласти останньою.

 -якщо хочете отримати ідеальне замовлення – попросіть "Біг-мак" меню з колою без соусів: працівники подумають, що ви таємний покупець і все зроблять найкращим чином.

- "Гамбургери" і "Чізбургери" лежать готовими на станції, все інше збирають на замовлення. Але ви можете попросити зробити сендвіч без цибулі або огірків, якщо не захочете їсти той, який покладуть на піднос зі станції, вам приготують новий.

- за можливості не розраховуйтеся купюрою номіналом 500 гривень, адже в таких випадках касир завжди кличе менеджера, який за допомогою спеціальної карти дозволяє прийняти купюру після додаткової перевірки, а це може трохи уповільнити прийняття вашого замовлення.

-щоб не слухати настирливі пропозиції від касира, продиктуйте всі позиції замовлення і скажіть "Це все". Після цієї фрази працівник не має права пропонувати вам спробувати новий пиріжок або нав'язувати непотрібні соуси.

- під час замовлення завжди називайте бажаний розмір газованого напою і картоплі, інакше касир без уточнень проб'є вам стандартні розміри страв.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

19 травня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
16:48
Науковці з Черкащини отримали обласні премії
15:35
На Черкащині попрощалися із полеглими воїнами
13:47
У черкаському зоопарку відвідувачі можуть поспостерігати за годівлею тварин
11:30
У Черкасах водій збив на пішохідному переході юнака
09:13
На Черкащині вночі оборонці знищили ворожі "шахеди"
18 травня 2024
17:15
У центрі Чигирина невідомий викрав з клумби кущі квітів 
14:17
В'їхав у паркан: у Черкасах в ДТП постраждав водій (ФОТО)
12:45
В Україні набув чинності закон про мобілізацію: що змінилося
11:22
У Черкаській області діятимуть графіки обмеження електроенергії
09:36
Вхід вільний: черкащан запрошують відвідати художній музей 
17 травня 2024
20:00
Цьогорічну виставку старовинних авто у Києві присвятили полеглому черкаському захиснику
19:31
Вічна пам'ять: на Черкащині в останню путь проведуть захисника
18:35
У Черкасах сталася пожежа у металевому гаражі 
17:01
На Черкащині землю водного фонду, вартістю 400 мільйонів, намагалися передати приватному підприємству
16:42
На Уманщині чоловік наловив риби майже на 100 тисяч
16:03
Застряв у мулі: у Золотоноші на річці врятували чоловіка
15:52
У Черкасах на пішохідному переході під колеса авто потрапила жінка
15:29
На Черкащині до природно-заповідного фонду повернули землю вартістю понад 8 мільйонів
14:47
На Черкащині троє утриманців колонії разом із посібницею "на волі" видурювали гроші в інтернеті 
13:39
Невдовзі у деяких черкаських будинках будуть промивати системи опалення 
13:16
На Черкащині громада попрощалися із воїном, який загинув під час бойових дій
12:43
До уваги водіїв: у Черкасах встановили нові дорожні знаки