Реклама
Реклама
30.04.16 16:09

Усі на пікнік: як приготувати смачний шашлик?


Реклама
Усі на пікнік: як приготувати смачний шашлик?

 

Черкаські шеф-кухарі розкрили всі тонкощі приготування смачних шашликів. 

Про це інформує in.ck.ua.

Незабаром травневі свята... А отже, більшість черкасців вирушить із друзями на природу смажити шашлики та насолоджуватися теплими вихідними. Щоб ваш відпочинок пройшов дійсно вдало, скористайтеся нашими кулінарними порадами. 

1. Найкраще готувати шашлик зі свинячого ошийка, адже це м’ясо м’яке та соковите. Обирайте менш жирну його частину. Для курячого шашлику варто обирати окіст.

2. Щоб перевірити, чи правильно приготований шашлик із яловичини, – розріжте шматок. М’ясо повинне бути злегка рожевим, адже яловичина потребує середнього ступеня прожарювання. Інакше отримаєте сухий шашлик. 

3. Зазвичай м’ясо маринують 2-3 години. Максимум – добу, інакше шашлик втратить свій смак. 

4. Рідкий маринад (з додаванням води, пива, вина тощо) повинен бути злегка солоним. Щоб зробити м’ясо м’яким, можна додати в маринад 1 чайну ложку оцту або літр мінеральної води. 

5. Якщо у вас немає часу для нарізання цибулі, пропонуємо найлегший спосіб замаринувати м’ясо. Знадобиться по 5 г солі, перцю чи інших улюблених спецій, літр мінеральної води. У такому маринаді м’ясо промаринується вже за дві години. 

6. Cмажити м’ясо потрібно на дровах фруктових дерев (у них приємний аромат, що надає солодкий присмак). Окрім цього, вони горять повільно, це дозволяє шашлику рівномірно прожарюватися. Можна покращити смакові якості страви, якщо смажити м’ясо на звичайних дровах із додаванням виноградної лози. Натомість хвойні дерева через вміст олій можуть надавати м’ясу неприємний аромат.

7. Ідеальну відстань від вуглів до шашлику визначають так: потрібно піднести листочок паперу. Висота, на якій він почне обвуглюватися, ідеальна для шашлику. 

8. Для того, щоб м’ясо було соковитим, не потрібно залишати багато вільного місця між шматками. Вони повинні щільно прилягати один до одного.

9. Шеф-кухарі радять перевертати шампур, щойно м'ясо почне "шкварчати". Спочатку потримайте м'ясо з кожної сторони по 30 секунд. Так утвориться скоринка. А потім смажте до готовності на одній стороні. 

І наостанок черкаські шеф-кухарі поділилися з нами своїми улюбленими рецептами шашлику.

Рецепт від Анатолія Добровольського, шеф-кухаря ресторану "Forest", викладача Академії кулінарії при Київській асоціації шеф-кухарів, члена Асоціації шеф-кухарів:

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Морська сіль – 10 г
Суміш перців – 3-5 г
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
Соус "Ворчестер" – 15 г

Спосіб приготування:
Нарізаємо ошийок невеликими шматками. Також подрібнюємо півкільцями цибулю. У ємність із м’ясом та цибулею додаємо морську сіль, суміш перців та соус "Ворчестер", який можна придбати у магазинах нашого міста. Маринувати добу. Готується шашлик 10-12 хв.

Рецепт від Галини Цісельської, шеф-кухаря ресторану "Арагві":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 300 г
Базилік – 1 г
Хмелі-сунелі – 5 г
Сіль – 1 ч. л.
Мелений перець – 2 г

Спосіб приготування:
Свинячий ошийок нарізаємо невеликими шматками. Додаємо подрібнену кільцями цибулю, базилік, хмелі-сунелі, сіль та мелений перець. Все перемішуємо та залишаємо на 2 години маринуватися. Час приготування такого шашлику – 10-12 хвилин. 

Рецепт від Євгенія Єрмакова, шеф-кухаря мангал-бару "Акваторія":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 200 г
Східні спеції або мелений чорний перець – 5 г
Сіль – 1 ст. л.
Мінеральна вода – 1 стакан 
Лавровий лист – за смаком 

Спосіб приготування:
Нарізаємо свинячий ошийок шматками вагою 60 г. Додаємо нарізану півкільцями цибулю, сіль та лавровий лист, злегка розім’ятий у руці. Спеції можна використовувати різні. Якщо дотримуєтеся традиційного рецепту – підійде чорний перець. Якщо полюбляєте більш екзотичний присмак – додайте східні спеції для шашлику. Їх можна придбати на ринку. Все залишаємо маринуватися на декілька годин. Готувати шашлик 15-18 хвилин до рум'яної скоринки. Подавати зі свіжою зеленню (коріандр, петрушка, кріп), за бажанням, з томатним соусом. 

Рецепт від Сеіда Мустафаєва, шеф-кухаря ресторану швидкого харчування "Doner Kebab":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
Мелений коріандр – 2 ч. л.
Зіра – 1 ч. л.
Сіль – 1. ч. л.
Чорний перець – 1 ч. л.

Спосіб приготування:
М’ясо нарізаємо невеликими шматками. Для маринаду подрібнюємо цибулю півкільцями та здавлюємо сік. До ємності з м’ясом та цибулею додаємо зіру, сіль, перець і коріандр. Маринувати щонайменше дві години. Через 10-12 хвилин шашлик готовий. 

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаси #свято #шашлик #рецепт

Останні новини

26 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
22:04
Більше сотні будинків зазнали ушкоджень: яка наразі ситуація у Смілі після ракетного удару 
20:06
На Черкащині товариство, яке завищило ціну за електроенергію, сплатить понад 160 тисяч до бюджету
19:07
В ОВА повідомили останні дані щодо ліквідації наслідків ракетного удару по Смілі
18:14
На Уманщині може бути чутно вибухи 
17:06
Вічна пам'ять: на Черкащині попрощаються із військовим
15:58
На Черкащині розпочали обстеження місць відпочинку до купального сезону
15:36
Для черкаських захисників облаштували каплицю
14:58
У Черкасах виявили пошкоджене авто, водій якого мав із собою наркотики
14:20
Впав разом із пасажиром: на Черкащині мотоцикліст намагався втекти від поліцейських (ВІДЕО)
13:59
“Всі борги реструктуризуються. Головне, щоб споживач мав намір оплатити”, – "Черкасиенергозбут" про боржників за електрику
13:51
У Черкасах вшанували пам'ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС
13:27
На Черкащині триває загроза підтоплення деяких населених пунктів
12:30
На Черкаській ТЕЦ стартувала підготовка до осінньо-зимового сезону
12:02
Захисника зі Сміли відзначили посмертно нагородою
11:27
У одній із черкаських шкіл відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам
11:02
У черкаському ЦНАПі можна обміняти посвідчення водія 
10:42
У Черкасах знеструмлена низка будинків
09:49
У Черкасах вандали вирвали з кріпленням лавку
09:33
На Черкащині підтопило понад 500 гектарів території (ВІДЕО)
08:46
У Черкасах не стало відомого тренера з боксу
25 квітня 2024
20:17
У Черкаській області зводять укріплювальні дамби
19:13
В Умані чоловік намагався незаконно продати зброю