Реклама
Реклама
10.04.15 16:18

Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень


Реклама
Великодня випічка з манкою не черствіє тиждень
 
— На Великдень хочеться чогось особливого, — розповідає 46-річна Ольга Гугля, власниця зеленої садиби "У пані Ольги" в селищі Суботів Чигиринського району на Черкащині, пише Gazeta.ua.
 
Гостям готує страви за старими рецептами. ­Разом з чоловіком зібрали більш як 500 українських рецептів.
 
Радить до свята запекти коропа, гарбуза з качкою та зробити гречаники.
 
— Короп треба десь на 2,5 кілограма. Гострим ножем розрізаю по спині, виймаю хребет, ікру та нутрощі. Видаляю зябра. Добре промиваю, — говорить Ольга Гугля. — Для начинки смажу на олії свіжу капусту з морквою. Солю, перчу. В готове додаю ікру з коропа. Рибу солю і перчу за смаком. Набиваю начинкою та змащую коропа олією. Можна на боку зробити невеличкі надрізи по ребрах і вставити шматочки лимона. ­Перед запіканням змащую коропа домашньою сметаною. Можна з чайною ложкою меду. Дасть контраст смаку.
 
Пече коропа в рукаві годину-півтори при 180°C. Страву подає холодною і гарячою.
 
— Качка в гарбузі теж не складно. Клопітно готувати інгредієнти. Зрізую кришку в гарбузі. Ложкою вибираю м'якоть. Качку ріжу на 13 шматочків. Обсмажую в олії. Яблука ріжу дольками. За бажання можна додати грамів 200 чорносливу. Закладаю шарами яблука і качку в гарбуз. Зверху накриваю шапкою, що зрізала. Ставлю на деко і в духовку на 3 години. Якщо гарбуз підгорає, обкладаю пергаментом.
 
Паску робить на опарі з манки.
 
— Готую дріжджове тісто. На опарі воно виходить найкраще. Рецепт можна використовувати і для пиріжків. Різниця у кількості яєць. Для пасок беру півтора кілограма борошна, дві склянки молока, по 100 грамів дріжджів і вершкового масла, п'ять яєць, півсклянки цукру, чайну ложку солі та 8 столових ложок манки.
 
На молоці варить кашу. Додає сіль і цукор. У теплу манку кидає дріжджі. ­Залишає на півгодини підійти.
 
— Тоді кладу масло, яйця, родзинки, муки скільки візьме. Замішую еластичне тісто. На годину лишаю, щоб підійшло, і виробляю паски. Як спечуться, змащую білком, збитим з цукровою пудрою. Завдяки манці паски не черствіють тиждень. Пухкі навіть за кілька днів і без консервантів.
Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

24 листопада 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
14:48
У Черкасах перевірили роботу розважальних закладів
12:31
Черкащанин тікав крізь засніжені гори до Румунії
10:33
На Черкащині захисники неба знищили два "шахеди"
08:34
Загинув на місці: у Черкасах водій наїхав на пішохода
23 листопада 2024
18:59
Як вимикатимуть світло на Черкащині 24 листопада
16:21
У Черкасах насмерть збили жінку
13:22
Військовий із Черкас перебуває у Пентагоні
12:36
Черкаська громада попрощалася з двома мужніми воїнами
11:32
Скільки зараз коштують квартири у Черкасах
09:20
У Черкасах в останній шлях провели маму загиблого військового
22 листопада 2024
20:03
Рушники черкаської майстрині представили у Марокко (ФОТО)
19:00
Храму на Уманщині передали рукописну ікону 19 століття
18:18
На Черкащині знищили 7 безпілотників: є пошкодження
18:00
Стало відомо графік відключення світла на Черкащині на 23 листопада
17:04
Британія визнала корупціонером власника черкаського "Азоту" Фірташа та запровадила проти нього санкції
16:18
На Уманщині внаслідок автотрощі загинули дві людини, ще одна - постраждала
16:09
Черкащан запрошують написати повідомлення для капсули часу
15:46
У Черкасах сталася аварія
15:29
Житель Уманщини, який ухилявся від сплати аліментів, отримав новий вирок
14:14
У Черкасах у Свято-Михайлівському соборі встановили військових частин гарнізону
13:39
Правоохоронці з'ясовують обставини розстрілу собак на Черкащині
13:05
Укрзалізниця анонсувала запуск нового поїзда з Харкова до Черкас