Як правильно харчуватися, коли на тернометрі температура більше 30 градусів
Реклама
Овочі, фрукти, холодні супи та зелений чай. Спекотне літо диктує особливий раціон. Як організувати своє харчування, коли показники термометра перевищують позначку 30 градусів, бути ситим і менше страждати від спеки?
Про це повідомляє телеканал "Рось".
Влітку лікарі радять поберегти свій втомлений від спеки організм. Тому від жирних страв зараз краще відмовитися. Під час спеки дієтологи радять пити удвічі більше води. Корисними будуть холодні та гарячі чаї, соки без цукру, кисломолочні напої. Їсти краще маленькими порціями і частіше.
А шеф-кухар Андрій Крижанівський радить господиням влітку салати заправляти олією, а не майонезом. У спекотний період корисними стануть холодні супи: огірковий суп, гаспачо на томатному сокові з морепродуктами та овочами. Особливо корисна влітку – звична для багатьох окрошка.
Напої смакуватимуть також прохолодні: фруктові фреші, трав’яні чаї, кава глясе. Десерти краще споживати фруктові, нежирні.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter