08.04.18 13:30

Капітан "Черкаських мавп" розповів про команду та свою ігрову кар'єру



Капітан

 

Після фінального свистка першого матчу плей-офф проти харківського "Політехніка" Олександр Кольченко тонув в обіймах вболівальників. Щойно команда, капітаном якої він є, видала один з найефектніших матчів в своїй історії, сам же Олександр встановив індивідуальний рекорд сезону по набраних очках за гру.

У Черкасах Кольченко із грудня 2016-го. За півтора роки у футболці "Черкаських Мавп" він встиг стати одним із символів клубу, лідером на майданчику і за його межами, а тепер ще й вписав своє ім’я в історію суперліги.

Про це повідомляють на сайті "Черкаських Мавп", пише "vikka.ua".

Капітан розповідає, що цього року чемпіонат видався сильнішим, як і сама команда "Мавп".

"Не хочу образити хлопців, що були торік. Це були хороші гравці, але мені здається, цьогоріч в команді зібралися справжні бійці по характеру. Були моменти, коли можна було зламатись, забуксувати на місці, були такі ситуації, що нам нещастило… Але зараз ми з’єднались, загартувались, ми повірили один в одного, – і зараз ми велика сім’я. Це відображається на нашій атмосфері в роздягальні, поза нею, коли ми проводимо разом час, вільний від тренувань та ігор. Знову ж таки, важко порівнювати, але мені здається, що деякі гравці подорослішали порівняно з минулим роком. Саша Кобець і Ваня Ткаченко в останніх матчах показують хорошу гру", – каже Кольченко.

У собі Олександр істотних змін не помічає, лише те, що цього року на ньому лежить велика відповідальність. Зараз він у числі старших гравців. На ньому в будь-якому разі велика відповідальність. Капітан – це місток між гравцями, роздягальнею і тренерським штабом.

"У кожному сезоні я намагаюсь компенсувати якісь ті речі, яких, наприклад, не вистачає у команді. У тому році, я пам’ятаю, що у мене було багато очок після дриблінга, в цьому році так ситуація складається, що треба бути більш агресивним в проході. Стиль від сезону до сезону змінюється", – розповідає Кольченко.

Олександру вдалося зібрати багато індивідуальних нагород, тому вже можна говорити про пік його кар’єри. Сам чоловік каже, що до 25-27 років гравець формується у фізичному плані, а потім уже укріплюється впевненість в собі. І зараз ці компоненти з’єднались.

"Головне, що наша команда здобуває перемоги у багатьох матчах. Ми ставимо собі за мету перемагати в кожному матчі, і ти вже не маєш права, не дивлячись на втому, травми-мікротравми давати слабину. Ти повністю викладаєшся на тренуваннях й іграх, і потім з цього виходить результат".

За свою ігрову кар’єру Кольченку довелося пограти в багатьох містах: у Южному, в Києві, у містах Литви й Росії. Черкаси ж, за словами гравця, найкомфортніше.

"Южний − маленьке місто, яке знаходиться біля Одеси, і в нього є свої переваги. Київ – місто-мільйонник, у ньому також свої переваги. А Черкаси – місто і не маленьке, і не велике. Тут зручно, нема багато заторів, менше часу витрачаєш на дорогу. Тренування проходять двічі на день, тобто тобі треба двічі в одну сторону з’їздити, і двічі в другу протягом дня. Крім цього, ще потрібно заїхати в магазин, сходити пообідати, повечеряти. У Черкасах вдається економити величезну кількість часу тільки на проїзді. У плані життя, у Черкасах є все необхідне: ТРЦ, хороші магазини, хороші кафе, ресторани, також парк чудовий, набережна, де можна піти з сім’єю прогулятись та подихати свіжим повітрям. Коли я вперше сюди приїхав, то не очікував, що все буде так комфортно, що все необхідне буде доступне навіть, якщо пішки ходити. Тим більше, я живу практично в центрі. Тобто Черкаси – комфортне місто не лише для спортсмена, але й для сім’ї. Тут немає проблем з дитячими садками, школами, ігровими майданчиками. Я сімейна людина, тому звертаю увагу на все це", – зізнається Олександр.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#"Черкаські мавпи" #команда #Олександр Кольченко

Останні новини

19 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:01
Якою буде погода на вихідних у Черкаській області
19:02
В Умані чоловік намагався контрабандою вивезти культурні цінності
18:02
У Черкасах чоловік напідпитку повідомив про "фейкове" пограбування
17:01
Проект реконструкції набережної представлять на огляд у черкаському ЦНАПі
16:33
У Городищі прощатимуться із полеглим військовим
16:22
В Умані шахрай ошукав більше двадцяти людей в інтернеті на майже 200 тисяч
15:37
На Черкащині до ПЦУ приєдналася ще одна парафія
14:45
Небайдужий черкасець виявив незаконного мігранта
14:19
У Черкасах виявили групу молоді, яка мала близько 20 пакетиків з наркотиками
13:45
На Золотоніщині чоловік заборгував понад 100 тисяч гривень аліментів
13:03
Куди у Черкасах звертаться ветеранам та їх сім'ям за допомогою
12:58
Черкаські спецпризначенці отримали симулятори FPV-дронів
12:29
У Тальному на палаці Шувалова встановили охоронну дошку
11:52
Назавжди 22: у Черкасах прощатимуться із загиблим захисником
11:37
Черкасець зберігав вдома понад півкілограма наркотиків
10:48
У частину черкаських медзакладів повернули подачу теплопостачання
10:26
На Звенигородщині горів автомобіль
09:43
Смілянам декілька днів не можна використовувати питну воду
09:28
У Черкасах десятки будинків залишились без світла
18 квітня 2024
20:36
У Тальному планують відкрити пам'ятну дошку полеглому воїну
19:15
На Черкащині опади перевищили до 70% місячної норми
18:01
У черкаському дендросквері зацвіла сакура (ФОТО)