16.06.15 12:24

Черкащанин, не зважаючи на погане здоров’я, вже третю ротацію на передовій


Черкащанин, не зважаючи на погане здоров’я, вже третю ротацію на передовій
 
“Я не міг залишатися вдома, знаючи, що мої земляки йдуть воювати. Вирішив – буду допомагати, як можу. Ось третю ротацію годую бійців” – каже наш земляк Сергій, пише Прес-центр.
 
В імпровізованому дворі – баня зі зрубу і душова “кабінка”, на польовій кухні – український борщ з домашньою сметаною та “італійська” паста. У донецьких лісах нас зустріли “файні нацгвардійці з Західної України”. У багатьох з них – це вже третя-четверта ротація. Разом вони пройшли Маріуполь, Луганськ, Нижнє, Дебальцеве…
 
У цих лісах вони всього місяць, але вже встигли обжитися.
 
“Облаштовуємо все, як вдома, – починає розмову мобілізований сержант Ярослав – По суті, нам тут жити невідомо скільки. Хочеться створити максимально можливий комфорт. Тим більше, я з Волинської області, працювати з деревом вмію. У мирному житті я – будівельник”.
 
За десять днів спільними зусиллями у своєму опорному пункті бійці спорудили повноцінну баню зі зрубу і поруч “душову” кабінку до неї.
 
“Будували практично з підручного і підніжного матеріалу, – продовжує Ярослав – на дорогах зібрали глину, в лісі нарубали колод, обтесали їх. Буржуйку знайшли у себе, нам її попередники залишили. Вікна з підбитого “сепарського” танка зняли. Ось і банька вийшла “.
 
Бійці сміються, першого березня хотіли влаштувати урочисте відкриття, але не витримали, почали паритися на два дні раніше.
 
“Банька працює у нас цілодобово, – розповідає Ярослав – хто захотів, прийшов, дров нарубав і попарився. Воду для купання ми привозимо”.
 
“Хочете, можете і ви нашу баню випробувати”, – жартують бійці.
 
Після імпровізованої екскурсії нас запросили на польову кухню. Там уже зібралися військові на обід.
 
У каструлі на кілька десятків літрів – ароматний борщ, що називається “з пилу, з жару”. До традиційної української страви військові відразу пропонують сметану. “Волонтери нам привезли, домашня, вгощайтеся”, – радо діляться гвардійці.
 
Старший біля багаття, кухар Сергій – уродженець Черкаської області. Хлопець – доброволець, за станом здоров’я він уже міг би не нести службу.
 
“Я не міг залишатися вдома, знаючи, що мої земляки йдуть воювати. Вирішив – буду допомагати, як можу. Ось третю ротацію годую бійців”.
 
Своїм кулінаром військовослужбовці задоволені. У меню – різноманітні каші, борщі, супи і навіть вареники. Балує кухар бойових товаришів і макаронними виробами, але тільки за спецрецептами.
 
“Додаю різні сушені приправи, готую густий соус і посеред донецького лісу, – резюмує Сергій – виходить справжня італійська паста”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

20 серпня 2017
18:27
Черкаські та київські умільці з нуля створили ідеального розвідника (ВІДЕО)
17:37
В Умані туристів водять таємними підземеллями Василіанського монастиря
16:32
У Черкасах по "гарячих слідах" затримали викрадачів людей (ВІДЕО)
15:35
Стало відомо, який штраф може сплатити "Черкаський Дніпро" через спробу ультрас зірвати матч
14:30
У Черкасах сталася ДТП із постраждалим
13:40
Одна із шкіл на Черкащині перебуває в жахливому стані (ВІДЕО)
12:50
У Черкасах знайшли неповнолітню киянку, яка пішла із дому
11:37
У Черкаській міськраді хочуть закупити “гумових виробів” майже на мільйон
10:20
В одному із черкаських парків побували вандали (ФОТО)
09:40
Як на Черкащині пенсіонери стають жертвами шахраїв
19 серпня 2017
18:02
Відтепер для черкащан діють нові тарифи на опалення
16:02
Лікар із Черкащини поплатиться за фатальну помилку під час прийому пологів
15:10
У Черкасах відкрили виставку саперських трофеїв (ФОТО)
14:22
ДНРівця із Черкащини оголосили у всеукраїнський розшук
13:30
У Черкасах внаслідок ДТП постраждала дитина
12:50
У школах Черкас "киплять" ремонтні роботи (ВІДЕО)
11:40
"Де ти не є, а вдома краще", – черкащанка про чотири роки життя за кордоном
11:22
Черкаський водій в ДТП скоїв зіткнення з двома автомобілями (ФОТО)
10:30
Пліснява невідомого походження: черкащанин провів експеримент над магазинним хлібом
09:14
Депутат Черкаської міськради став очільником обласної організації політичної партії
18 серпня 2017
20:40
Face of the day - Ірина Льоринець
19:27
Керівництву "Черкаського Дніпра" не сподобався логотип форми, яку виготовили для команди ультрас
18:55
На Черкащині користувачів "Фейсбук" атакує вірус