Черкасці скуповують акційні товари для новорічного столу, але не економлять на алкоголі
Реклама
Щоб зменшити витрати на новорічний святковий стіл містяни купують акційні товари. Однак черкащани надають перевагу вишуканому алкоголю та дорогим сирам з ковбасами.
Про це повідомляє “Вікка”.
Вже починаючи з Дня Святого Миколая українці скуповуються до новорічних свят.
Директор роздрібної мережі одного з супермаркетів Черкас Олександр Щербина зазначив, що наразі люди більше схильні купувати акційні товари, але ця економія відбувається у збиток якості.
"Люди купують те, що не дозволяли собі увесь рік. Хороші вина та шампанське значно випереджають у продажах горілку. Купують віскі та бренді. Це стабільний сплеск. Попит на більш дорогі сири та салямі збільшується десь на 10%. Більш активно продається ікра, ананаси, рибні консерви. Відчутно зростає попит на елітну мінеральну воду", – зазначає експерт.
За підрахунками видання "Слово і Діло", новорічний стіл обійдеться українцям у 4,5 рази дорожче, ніж у 2007 році. Тоді стандартний набір продуктів для приготування новорічних частувань (картопля, курка, варена ковбаса, яйця, майонез, сир, консервовані огірки, хліб, вершкове масло, червона ікра, твердий сир, торт, пляшка горілки та пляшка шампанського) коштували трохи більше, ніж 211 грн. Тепер же за всі ці продукти доведеться викласти 948 грн.
У доларовому еквіваленті у 2007 році новорічна вечеря коштувала приблизно 42 дол. США. Зараз її вартість 36,5 дол. Найдорожче в перерахунку на американську валюту святкувати Новий рік було в 2013-му – тоді ця сума складала 55 дол.
У той же час соціологи визначили, що понад 30% українців розраховують витратити на зустріч Нового року суму від 600 до 900 грн, а 29,9% – і того менше.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter