Фахівці встановили, внаслідок чого відвідувачі черкаського суші-бару захворіли на сальмонельоз
Реклама
Розслідування спалаху сальмонельозу в суші-барі "FUGU" завершили.
Про це повідомили у пресслужбі Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Фахівці завершили проведення епідеміологічного розслідування групового захворювання на гостру кишкову інфекцію, що пов’язане із вживанням страв японської кухні, зокрема смажених ролів із різним наповненням (Хот туна, Хот унагі, Хот сяке), виготовлених у черкаському суші-барі «FUGU». Було встановлено, що потерпілі захворіли після вживання ролів, забруднених Salmonella Typhimurium. Цей збудник було виділено з окремих складових ролів – смаженого вугра, солоного лосося, вареної креветки.
За результатами проведеного інспектування, власникам закладу направлені приписи щодо усунення порушень, винесено адміністративні стягнення у вигляді штрафів, тимчасово призупинялося виробництво та обіг харчових продуктів у суші-барі «FUGU» до завершення розслідування спалаху.
У закладі силами провели заключну дезінфекцію із наступним лабораторним контролем якості. Спалах захворювання локалізували та ліквідували.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter