Реклама
Реклама
16.07.18 14:51

Черкащанин поділився досвідом роботи закордоном


Реклама
Черкащанин поділився досвідом роботи закордоном

 

Українці дедалі частіше їдуть на заробітки до сусідньої Польщі. Про свій досвід роботи за кордоном  розповів  23-річний Богдан Заболотний із міста Умань.

Про це повідомляє видання "Вечірня Умань".

— За освітою я — історик, але роботи за спеціальністю не знайшов. Тоді влаштувався працювати помічником на кухні, але роботою був незадоволений, адже отримував багато штрафів та і заробітна платня  не перевищувала п’яти тисяч гривень - розповідає Богдан.

Потім хлопець вирішив продовжити кухарську справу у сусідній Польщі

— Поїхати на заробітки мені було складно, бо не маю диплома про кулінарну освіту. Мови також не знаю, тому записався на курси. Оформлення паспорта та робочої візи зайняло півроку, — каже заробітчанин.

Тепер хлопець працює в туристичному комплексі в одному з міст Польщі.  Там така ж система, як на турецьких і єгипетських курортах: кухарі готують страви для шведського столу п’ять разів на день, а за годину платять 105 гривень. Робочий день українця починається о п’ятій ранку, закінчується о 20:00.

— Харчуємося за рахунок роботодавця, а також можна працювати неповний день. Це одразу проговорюють під час працевлаштування, адже тоді є можливість комбінувати графік.  Найбільша потреба у працівниках із 10:00 до 16:00, у цей час готуємо обід і два перекуси. Бувають випадки, коли можуть викликати серед ночі. Наприклад, в готелі існує послуга — "обслуговування номерів". Якщо якийсь гість хоче перекусити серед ночі, готуємо все, що забажає. Таку послугу оплачують окремо. Вночі кухарям рахують подвійну зарплату, — розповідає Богдан.

Заробітчани живуть безкоштовно в дерев’яних будинках на пляжі, в кожній кімнаті мешкає четверо осіб. Там старі меблі, деякі доводиться ремонтувати.

— Всю зарплату міняю на долари, а зароблене ні на що не витрачаю. Нам видають робочий одяг, прати можна також за рахунок роботодавця. Кожні три дні здаємо комплект форми у хімчистку й отримуємо вже попрасований. Раз на місяць форму міняють на нову, але не терплять навмисного псування, — додав хлопець.

Також у Польщі теж є покарання за зіпсовані продукти. Наприклад, якщо кухар готує страву, а в результаті, через недотримання інструкції вона не вийшла, то працівник змушений платити за цю їжу із власної кишені.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#заробічанин #Польща #досвід

Останні новини

22 листопада 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
10:21
Черкаські комунальники борються із ожеледицею
09:42
П'яний черкасець викликав медиків на фейкову ДТП
09:09
У Черкасах за деякими адресами не буде гарячої води та опалення 
21 листопада 2024
20:11
Енергетики оновили графіки відключення світла у Черкаській області
19:01
На Черкащині ще додали черги на відключення світла
18:00
Троє травмованих: у поліції повідомили подробиці ДТП на Уманщині
17:05
У "Новій якості" попередили черкащан про технічний збій
16:56
На Черкащині прогнозують небезпечні метеорологічні явища
16:11
На Калинопільщині попрощаються із загиблим сапером
15:47
У Черкасах на білбордах з'явилися постери із захисниками
15:18
Мокрий сніг та дощ: де на Черкащині найбільше випало опадів 
14:08
На Черкащині знову змінили графік відключення світла
13:58
У Шполі на кладовищі встановили камери після осквернення могил полеглих захисників 
13:44
На Уманщині в ДТП постраждали двоє осіб
12:51
У Черкасах підліток влаштував погоню на авто від поліцейських
12:39
Рибне господарство запрошує черкащан на роботу
11:58
У Черкасах юнак викрав у малолітньої дівчинки телефон та втік
11:37
У черкаській багатоповерхівці сталася пожежа: 7 осіб евакуювали 
10:33
Від ворожого удару в Одесі згинув поліцейський із Черкас
10:23
В одному із сіл Уманщини виявили нелегального мігранта із рф
09:49
На Чигиринщині засудили винуватця смертельної аварії
08:08
На Черкащині оновили графік відключень світла на 21 листопада