Екопоселенці пригощають туристів сирим борщем та коктейлем з чорнобривцями
Реклама
Незвичайний відпочинок, оздоровлення і зміна способу мислення – ось що чекає туриста на хуторі Буда Чигиринського району, пише ГромЧе.
У родовій садибі Юрченків «Ясний день» дивуєшся усьому – і будинку, що його господарі звели власноруч виключно із природних матеріалів, і гостьовому намету-таппі на задньому дворі, де зупиняються охочі дізнатися все про природний спосіб життя, а головне – господарям, яких готовий слухати годинами.
Олексій Юрченко показує мініатюрний будиночок для гостей, який вже незабаром зможе приймати туристів. Зводили диво-дім усім екопоселенням.
– Особливість його – це форма яйця і, звісно, лише природні матеріали: глина, солома, полова, – розповідає господар. – Тут буде встановлена спеціальна пічка. Вона обігріватиме лаву, на якій і спатимуть гості.
Олексій впевнений – у такому домі кожен зможе набратися позитиву. А от для того, щоб позбавляти прибулих з великих міст від стресу планує звести на території садиби… підземне житло. Каже, що таким чином сама земля допоможе позбутися негативної енергії.
Будинок, зведений із екологічних матеріалів дивує своїм виглядом як зовні…
…так і всередині
Господиня Тетяна вражає гостей у інший, гастрономічний спосіб. Для них готує виключно здорову і практично «живу» їжу – салати, каші та паштети з пророщеного зерна, лляні коржики, цільно-зерновий хліб на житній заквасці, солодощі із сухофруктів та насіння… Навіть звичайний український борщ примудряється готувати за особливим рецептом – процес безпосереднього варіння триває лише 15 хвилин. А є в арсеналі господині і взагалі сирий борщ! Його «варить» з буряка, топінамбура, капусти, пророщеного насіння, зелені та спецій.
Тетяна пригощає відваром з Іван-чаю та надзвичайно смачними «зеленими» коктейлями.
– Іван-чай збираємо власноруч, як і всі трави. Ця рослина має надзвичайну дію – надає фізичних сил та енергії, але при цьому і заспокоює, – розповідає Тетяна. – Що ж до коктейлів – то тут маса інгредієнтів – від яблук до корисної зелені, у тому числі чорнобривців.
Не багато в Україні місць, де можна спробувати подбні страви
Господиня демонструє незвичайне меню
Навіть цього, здавалося б, досить аби зарядитися враженнями не те що на вихідні – на цілий рік наперед! Однак для своїх гостей Юрченки влаштовують ще й квести, майстер-класи із народних ремесел, сумісні походи за цілющими травами… Щоправда, частіше приїжджі з великих міст прагнуть не розваг, а якомога більше знань та досвіду у плані гармонійного природного життя. Адже приклад Юрченків доводить – жити так не лише можливо, але і дуже здорово! В усіх сенсах…
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter