На Черкащині сімом особам діагностували ботулізм
Реклама
Реклама
У Черкаській області зафіксували 7 випадків захворювання на ботулізм із вісьмома потерпілими. Один із них - у Черкасах.
Про це повідомляє КНП "Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я ЧМР".
Потерпілі вживали м’ясні домашні консерви без термічної обробки, а також в’ялену й копчену річкову рибу домашнього приготування.
Нагадаємо, ботулізм, зазвичай, виникає у зв’язку із вживанням консервованих м’ясних продуктів, в’яленої та копченої риби, овочевих, грибних консервів, ковбаси, балика тощо.
Симптоми ботулізму з’являються на другий чи третій день після вживання харчового продукту, зокрема: порушення зору, неврологічні розлади, інтоксикація організму, стає важко дихати. Лікування – тільки в умовах стаціонару.
Основною профілактикою цього захворювання є ретельне очищення від ґрунту грибів, овочів, фруктів перед консервацією, правильна розробка туш тварин та риб, дотримання технології консервації (найкраще способом автоклавування).
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter