У Черкаській області за три тижні здорожчає м'ясо
Реклама
Реклама
У березні в Україні подорожчали всі види м'яса. Вартість свинини зросла на 3,47% — тепер кіло в середньому вартує 99,62 грн. Курятина — на 21,78%, за кіло треба віддати 111,92 грн. Яловичина — на 2,2%, до 139,28 грн за кг. Збільшилися в ціні ковбаса і сало.
Про це повідомляє "Gazeta.ua".
"Електрика дорожчає. Відповідно, зростає собівартість вирощеного м'яса і сала. Перед Великоднем ціни зростуть ще. Це природно, бо на свято люди скуповуються. Однак улітку ціни впадуть. Бо в теплу і світлу пору року електрики для виготовлення м'яса використовують менше. Люди споживають його мало. Сало теж впаде в ціні", — пояснює економіст Олександр Охріменко.
На ринках продавці намагаються не підвищувати ціни.
"Стараємося тримати. Бо в людей і так грошей нема. Вартість то піднімається, то падає. До Великодня суттєво зростуть ціни на м'якоть", — розповідає Любов Янковенко, продавчиня з м'ясного кіоску в Черкасах.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter