Стали відомі причини неприємного смаку питної води на Черкащині
Реклама
Спостереження лабораторією гідрометеослужби впродовж І кварталу цього року, показали значні перевищення вмісту марганцю у Кременчуцькому водосховищі.
Про це повідомляє Рідна Черкащина.
“У лютому концентрації марганцю у створі 6 км нижче міста Черкаси перевищували граничну допустиму норму у 40 разів”,− повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань
Присутність марганцю у питній воді є однією з основних причин її неприємного смаку. Постійне вживання питної води, в якій перевищений вміст марганцю, може призвести до хронічного отруєння.
Скиди промислових та інших стічних вод в річку, а також змиви із прибережних територій в результаті танення снігу могли стати причиною такого забруднення поверхневої води Дніпра на території Черкащини.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter