Реклама
Реклама
08.07.17 15:30

Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі


Реклама
Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі

 

"Традиційні" інгредієнти кондитерка заміняє на кокосове масло, екстракт ванілі, сироп агави, арахіс, фініки та кеш’ю. Допомагає Дарині Подолян у розвитку нового для Черкас стартапу лише піврічна донечка. І лише морально.

Про це інформує in.ck.ua.

Дарина розповідає, що любить готувати з дитинства. Але ніколи не думала, що це заняття стане джерелом заробітку. Цікавість до сироїдних десертів у неї пробудила поїздка на Західну Україну. На Івано-Франківщині дівчина потрапила в кафе, де продавалися такі незвичні солодощі. Коли дізналася, що вони не містять ні молока, ні борошна, ні цукру, ні дріжджів та ще й не зазнавали жодної термічної обробки, вирішила спробувати зробити аналогічні вироби вдома.

Щойно дівчина знайшла інтернет-магазини з необхідними інгредієнтами та сайти з рецептами корисних десертів, почала експериментувати на власній кухні. Фото з готовими тортиками та печивом виклала в Facebook й Instagram. Так отримала перших клієнтів.

Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

"Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься", - говорить засновниця кондитерської "Зелені олені" Дарина Подолян.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься.

Тепер Дарина має по 8-10 замовлень на тиждень. На приготування одного торта або коробки поживного печива йде півтора дня. Добу проростають зерна для основи виробу і ще кілька годин кондитер "чаклує" над майбутньою смакотою. Термін зберігання готової продукції – 7 днів у морозильній камері.

Продукт виходить дуже ситним і калорійним, оскільки в ньому багато горіхів. Але це "правильні" калорії, які дадуть енергію і не відкладуться на животі чи сідницях, – розповідає кондитер.

Продукція "Зелених оленів" дорожча за традиційну випічку. Торт або коробка з печивом коштуватиме 250 гривень. Але, за словами Дарини Подолян, левова частка цих коштів – це собівартість продуктів. Протягом перших півтора місяця роботи кондитерка працювала собі у збиток і лише місяць тому вийшла на самоокупність. У майбутньому Дарина планує співпрацювати з черкаськими закладами, а в перспективі – навіть відкрити власну кав'ярню.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#бізнес #творчість

Останні новини

02 травня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
18:05
На Черкащині розробили інтерактивну мапу сміттєзвалищ
17:03
На Золотоніщині чоловік розбещував неповнолітню
16:31
Освітяни повідомили, як на Черкащині відбуватиметься складання НМТ
16:06
Черкасець за 3 тисячі доларів обіцяв посприяти у незаконному перетині кордону
15:46
У Черкасах зібрали та освятили для військових більше трьох тисяч пасок
14:54
На Золотоніщині водій злетів у кювет та врізався у дерево: троє пасажирів постраждали, серед них неповнолітні (ФОТО)
14:44
У Черкаському районі горів будинок
13:46
На війні загинув військовий з Тальнівщини
13:07
Стало відомо, коли черкащани зможуть освятити свої великодні кошики
12:59
Становить загрозу екології та здоров’ю: на Уманщині влада звернулася з проханням до мешканців громади
12:32
У одному із черкаських садочків представили нову керівницю
11:52
Черкаський гімнаст став найкращим спортсменом квітня
11:13
Не надав переваги у русі: у Черкасах зіштовхнулися "Mercedes-Benz" та "BMW"
10:53
У Черкасах першокласниці однієї з гімназій долучилися до спільноти паняночок
10:37
Черкаські священнослужителі отримали священичі нагороди
09:54
Тимчасово без світла: у Черкасах знеструмлена низка будинків
09:36
У черкаську батальйонну капличку передали стародавні ікони з Донбасу
09:30
Чиновницю Черкаської міськради оштрафували за хабар прикордонникові
01 травня 2024
20:02
У Черкасах відкрили меморіальну дошку на честь загиблого медійника
19:04
На Уманщині жінка під виглядом матері-одиначки незаконно отримала майже 200 тисяч
18:38
У Черкасах в одному з районів у водіїв "уточнюють дані"
18:08
На Золотоніщині чоловік наловив риби на понад мільйон гривень