Реклама

Реклама
Реклама
08.07.17 15:30

Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі


Реклама
Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі

 

"Традиційні" інгредієнти кондитерка заміняє на кокосове масло, екстракт ванілі, сироп агави, арахіс, фініки та кеш’ю. Допомагає Дарині Подолян у розвитку нового для Черкас стартапу лише піврічна донечка. І лише морально.

Про це інформує in.ck.ua.

Дарина розповідає, що любить готувати з дитинства. Але ніколи не думала, що це заняття стане джерелом заробітку. Цікавість до сироїдних десертів у неї пробудила поїздка на Західну Україну. На Івано-Франківщині дівчина потрапила в кафе, де продавалися такі незвичні солодощі. Коли дізналася, що вони не містять ні молока, ні борошна, ні цукру, ні дріжджів та ще й не зазнавали жодної термічної обробки, вирішила спробувати зробити аналогічні вироби вдома.

Щойно дівчина знайшла інтернет-магазини з необхідними інгредієнтами та сайти з рецептами корисних десертів, почала експериментувати на власній кухні. Фото з готовими тортиками та печивом виклала в Facebook й Instagram. Так отримала перших клієнтів.

Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

"Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься", - говорить засновниця кондитерської "Зелені олені" Дарина Подолян.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься.

Тепер Дарина має по 8-10 замовлень на тиждень. На приготування одного торта або коробки поживного печива йде півтора дня. Добу проростають зерна для основи виробу і ще кілька годин кондитер "чаклує" над майбутньою смакотою. Термін зберігання готової продукції – 7 днів у морозильній камері.

Продукт виходить дуже ситним і калорійним, оскільки в ньому багато горіхів. Але це "правильні" калорії, які дадуть енергію і не відкладуться на животі чи сідницях, – розповідає кондитер.

Продукція "Зелених оленів" дорожча за традиційну випічку. Торт або коробка з печивом коштуватиме 250 гривень. Але, за словами Дарини Подолян, левова частка цих коштів – це собівартість продуктів. Протягом перших півтора місяця роботи кондитерка працювала собі у збиток і лише місяць тому вийшла на самоокупність. У майбутньому Дарина планує співпрацювати з черкаськими закладами, а в перспективі – навіть відкрити власну кав'ярню.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#бізнес #творчість

Останні новини

28 листопада 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
16:25
На Канівщині більше 20 військовослужбовців отримають одноразові виплати
15:52
Канівчанина засудили до 7 років за ґратами за збут наркотиків
15:42
Патрульні виявили п'яного черкащанина, який керував автівкою без посвідчення
14:43
На Черкащині збільшили кількість годин без світла
13:58
На Черкащині енергетики знову додали черги на відключення світла
13:41
На Золотоніщині попрощалися із полеглим захисником
12:59
На Черкащині викрили двох адміністраторів груп у соцмережах, які повідомляли про місця роздачі повісток
12:11
На Черкащині скасували графіки аварійних  відключень електроенергії 
11:31
У Черкасах водій на смерть збив пенсіонера
10:57
У Черкасах на Дніпрі виявили браконьєра
10:02
У Черкасах школа та деякі будинки залишилися без гарячої води та опалення 
09:52
На Шполянщині горіло стихійне сміттєзвалище
08:49
На Черкащині змінився графік відключення світла
27 листопада 2024
20:17
Енергетики оновили графік відключення електроенергії у Черкаській області на 28 листопада
19:54
У Черкасах не стало відомого лікаря
19:28
На Звенигородщині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну 
18:26
До черкаських будинків у центрі Черкас відновили подачу теплоносія
17:23
В Умані на сміттєзвалищі запрацював новий компактор
16:58
На Звенигородщині рятувальники навчалися як діяти під час хімічної небезпеки
16:31
На Черкащині викрили групу, яка переробляла лісоматеріали на дрова та привласнювала гроші з їх продажу
15:47
У черкаському музеї збирають експонати пов'язані з війною
14:53
Черкаських ветеранів запрошують на тренування з настільного тенісу