28.10.16 20:29

Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків



Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків

 

Нові кулінарні технології прийшли в Черкаси! Ресторан "Manhattan" здивував черкащан справжніми стейками, приготованими на відкритому аргентинському грилі "La Parilla" з використанням трендової технології "сю-від".

Про це повідомляє in.ck.ua.

Майстер-клас для черкащан провів бренд-шеф закладу Юрія Шрамченко.

"Сьогодні ми поєднаємо дві технології – "сю-від" і відкритий аргентинський гриль "La Parilla", який дозволить домогтися апетитної скоринки на приготованому у вакуумі м'ясі.

"Сю-від" має безліч плюсів. Вакуумна упаковка дозволяє зберегти всі смакові якості м'яса, наситити і збагатити його ароматами маринаду. Термічна обробка проходить у вакуумній упаковці без контакту з водою, тобто всі корисні мікроелементи і смакові якості продукту зберігаються. Низька температура залишає клітини м'яса цілими, воно виходить ніжним, м'яким і соковитим. Це ідеальний варіант для дієтичного- і фітнес-харчування, а також для людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

За допомогою технології "сю-від" можна готувати будь-який продукт: м'ясо, овочі, рибу. Крім того, один з головних плюсів цієї технології полягає у швидкості приготування і подачі готової страви. Наприклад, стейк, який пройшов попередню термічну обробку в сю-віді, досягає прожарювання рівня медіум на відкритому вогні всього за 10-15 хвилин", - розповів бренд-шеф ресторану.

Істина в м'ясі!

Після знайомства з новими ресторанними технологіями почалася справжня кулінарна магія. Бренд-шеф Юрій Шрамченко спочатку запакував свіжі стейки з відбірної телятини зернової відгодівлі у вакуумному апараті, а потім відправив їх готуватися в сю-від на водяній бані. Вуаля! Соковиті стейки готові підсмажитися на грилі!

Щоб надати м'ясу апетитну скоринку, бренд-шеф відправляє м'ясо на аргентинський гриль "La Parilla". Гості йдуть до "екзотичного" мангалу разом із бренд-шефом, щоб не пропустити жодного моменту приготування стейків. Тут у всіх на очах ароматне соковите м'ясо проходить завершальний етап приготування перед подачею на стіл. Гриль "La Parilla" надає м'ясу скоринку, стейки карамелізуються, з'являється аромат відкритого вогню, водночас м'ясо зберігає всі корисні властивості.

Ну а далі почалося найсмачніше – дегустація щойно приготовлених стейків, до яких подали червоне вино.

Доки гості насолоджувалися соковитим м'ясом, бренд-шеф ресторану "Manhattan" і ведучий заходу Дмитро Зборовський розкривали лайф-хаки приготування правильного і, головне, смачного м'яса в домашніх умовах.

Декілька порад з приготування стейків:

– Обираючи яловичину, звертайте увагу на "мармуровість" і м'якість. "Мармурове" м'ясо має рівномірно розподілені жирові прошарки в м'язовій тканині, які "тануть" в процесі приготування, наповнюючи страву своїм соком. В результаті виходять ніжні і соковиті стейки.

– Не соліть м'ясо перед початком приготування. Сіль виділить непотрібну вологу з клітин, зробить м'ясо більш жорстким, краще замаринувати яловичину, використовуючи розмарин, чебрець та інші трави за смаком.

– Якщо ви смажите стейк на сковороді, використовуйте ароматну олію. Додайте трохи часнику, перець, трави в нагріту олію, щоб спеції віддали їй свої аромати. Готуючи стейки на такій олії, ви зможете досягти максимального розкриття смаку.

Протягом вечора всі присутні могли особисто поспілкуватися з бренд-шефом Юрієм Шрамченко, поставити запитання і вивідати декілька секретів.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаси #майстер-клас #стейки #приготування #технології

Останні новини

28 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:03
У Золотоноші двоє канівчан розкладали "закладки"
19:04
У Черкасах п'яний водій наїхав на припарковане авто
18:05
У Черкасах на Дніпрі шукають людину
17:02
На Черкащині у понад 55 гектарів неефективно використовуваних земель зміняться власники
16:46
В Умані чоловік збував небезпечний наркотик
16:25
Черкаський Соборний парк передали на баланс комунального підприємства
15:50
У Черкасах зіштовхнулися дві автівки
15:07
Жовтий рівень небезпеки: на Черкащині посилиться вітер
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри
09:10
Продавай неіснуючі речі: черкащанин ошукав людей на понад 10 тисяч