Черкащанам розповіли, як уберегтися від харчових отруєнь
Реклама
З потеплінням зростає кількість захворювань на гострі кишкові інфекції.
Про це повідомляє прес-служба Черкаської міськради.
Тож фахівці Держпродспоживслужби в місті Черкасах дали кілька порад, яких варто дотримуватися, аби не захворіти:
1) оминати місця стихійної торгівлі, не купувати харчові продукти з рук у приватних осіб;
2) не вживати продукти чи напої, які викликають хоча б найменшу підозру на їхню якість, тим більше – з простроченими термінами придатності;
3) зберігати продукти харчування тільки в спосіб, зазначений на упаковці та в установлений термін,
4) не брати з собою на природу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби, інші продукти, які потребують охолодженого зберігання),
5) перед споживанням овочів, фруктів чи ягід їх необхідно ретельно вимити питною водою,
6) окремо зберігати сирі та готові продукти,
7) не готувати страви «із запасом», приготовлені страви бажано споживати одразу, а у випадку їх повторного споживання – піддати повторній термічній обробці,
8) не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, підземних джерел тощо,
9) для питання і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану,
10) дотримуватися правил особистої гігієни: обов’язково мити руки з милом після кожного відвідування вбиральні, а також перед приготуванням і споживанням їжі.
При появі перших ознак кишкового захворювання (кволість, лихоманка, блювання, біль у животі, пронос) необхідно терміново звернутися до найближчої лікувальної установи або викликати «швидку». Не займайтесь самолікуванням.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter