27.02.23 18:40

Під час матчевої зустрічі з боксу на Уманщині зібрали 172 тисячі гривень



Під час матчевої зустрічі з боксу на Уманщині зібрали 172 тисячі гривень

 

Досвідчені спортсмени, сильні поєдинки та пам’ятні лоти: в Уманському районі відбулася матчева зустріч із боксу. У перерві між боями організатори провели благодійний турнір, аби зібрати кошти для українських захисників. Саме їм завдячують можливості тренуватися та представляти рідне місто й державу на змаганнях різного рівня.

Головними організаторами турніру виступила Уманська міськрайонна федерація боксу «Арес».

– У такий спосіб ми вирішили підтримати нашу армію. Поза тим, подібні спортивні зустрічі – це завжди обмін досвідом між клубами та можливість для боксерів проявити свою майстерність, – говорить очільник місцевої федерації «Арес» Віктор Петриченко. – Для нас ця подія – це справа честі. Багато хлопців, які свого часу тренувалися в нашому залі, – зараз на передовій, батьки декількох спортсменів, які змагатимуться під час матчевого турніру, – теж воюють. Ми всі дуже вдячні їм за все, що вони роблять для нас і для України.

Президент Черкаської обласної федерації боксу, перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко, який завжди підтримує ініціативи спортсменів та завітав на турнір, відзначив: спортивний фронт важливий у багатьох аспектах навіть і під час війни.

– Цього разу наш боксерський турнір згуртував спортсменів та вболівальників навколо відразу двох добрих справ. Із одного боку – у спортсменів, яким в нинішніх реаліях не вистачає змагань, з’явилася додаткова можливість вдосконалити свою майстерність, з іншого – ми об’єдналися для того, щоб підтримати наших сміливих та незламних захисників. Ми допомагаємо і далі допомагатимемо військовим різними способами, – прокоментував Сергій Тищенко. – Дякую Віктору Петриченку, який тренує талановитих спортсменів у цей буремний для країни час та приводить їх до серйозних результатів, усім меценатам, які підставляють плече спортивній спільноті.

Під час турніру Сергій Тищенко вручив посвідчення майстра спорту з боксу міжнародного класу Анастасії Ковальчук. Вона – вихованка Віктора Петриченка. У минулому році здобула золоту медаль чемпіонату Європи з боксу серед жінок.

– Анастасія – це наша олімпійська надія, звання МСМК вона заслужила своєю наполегливою і важкою працею в залі, – відзначив Сергій Тищенко.

Загалом упродовж вечора відбулося 15 боїв. За першість у ринзі змагалися спортсмени віком від 14 років. Серед учасників турніру – майстри спорту України та майстри спорту міжнародного класу, чемпіони й призери чемпіонатів України, чемпіоний призери Європи та світу.

Боксерам із Умані (усі вони з клубу «Арес») у ринзі протистояла збірна команда із Вінниці. Її сформували з вихованців тамтешніх клубів «Золота рукавичка», «Освіта», «Акцент» і «Стрижавка», до них приєдналися й представники зі столиці («Бігфайт», «Леон») та з Одеси («12 Унцій»).

Аби підтримати боксерів та військових, які захищають українські кордони, на турнір завітали срібний призер Олімпійських ігор, срібний призер чемпіонату світу, чемпіон за версією  WBO International в легкій вазі, чемпіон Європи за версією EBU в легкій вазі, заслужений майстер спорту України з боксу Денис Берінчик, український професійний боксер, колишній чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBC Віктор Постол, український боксер, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник команди Українські отамани у напівпрофесійній лізі WSB Володимир Матвійчук, українська екс-чемпіонка світу з професійного боксу, віце-президентка Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.

Упродовж усього турніру відбувався благодійний аукціон. На продаж виставили ексклюзивні лоти. Це – сувеніру з фронту, які організаторам презентували бійці, картини про нинішні реалії, речі від відомих у світі боксу спортсменів (це і рукавички від Віктора Постола, в яких він боксував проти Теренса Кроуфорда). Загалом вдалося виручити понад 172 тисяч гривень. Ці кошти передадуть одній із місцевих бригад.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

29 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
00:22
Офіційно: над Черкащиною сили ППО збили ворожі БпЛА
28 березня 2024
20:03
У Золотоноші двоє канівчан розкладали "закладки"
19:04
У Черкасах п'яний водій наїхав на припарковане авто
18:05
У Черкасах на Дніпрі шукають людину
17:02
На Черкащині у понад 55 гектарів неефективно використовуваних земель зміняться власники
16:46
В Умані чоловік збував небезпечний наркотик
16:25
Черкаський Соборний парк передали на баланс комунального підприємства
15:50
У Черкасах зіштовхнулися дві автівки
15:07
Жовтий рівень небезпеки: на Черкащині посилиться вітер
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри