Реклама
Реклама
17.07.23 18:40

У Черкаській області відбулася літня Гімназіада України з боксу


Реклама
У Черкаській області відбулася літня Гімназіада України з боксу

 

Запеклі поєдинки, серйозна конкуренція та впевнені перемоги: цього тижня в Черкаській області відбулася V літня Гімназіада України з боксу. У ринзі змагалися близько 350 спортсменів. Це – хлопці й дівчата 2008 та 2009-2010 років народження.

Найсильніші учасники мають шанс потрапити до національної збірної та отримати путівку на Всесвітню Гімназіаду. Вона проходитиме наприкінці серпня в бразильському Ріо-де-Жанейро, інформує пресслужба Черкаської міськради.

У день фінальних боїв учасників відбіркових змагань привітав перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко, який очолює обласну федерацію боксу.

– Наша команда в міській раді, однодумці з федерації разом із партнерами системно працює над розвитком спорту. Ми робимо все, що від нас залежить, аби навіть у такий складний для України час у черкаських спортсменів була можливість тренуватися, виступати та перемагати. В умовах постійних повітряних тривог та ризиків обстрілів, вихованці черкаського спорту демонструють гідний результат, – прокоментував Сергій Тищенко. – За підсумками проведеної гімназіади боксери змагатимуться на всесвітній арені в Ріо-де-Жанейро. Це важлива подія в кар’єрі юних спортсменів та честь. Кожен виступ під час війни – це можливість привернути ще більше уваги міжнародної спільноти до подій в Україні. Завдяки особистим досягненням спортсменів на світових та європейських аренах звучить гімн України та піднімається наш національний стяг. Кожне спортивне досягнення надихає нас в тилу працювати з подвійною силою та підбадьорює хлопців, які в ці хвилини на фронті боронять нашу державу. Дякую ЗСУ та нашим незламним воїнам за те, що цей захід відбувся!

За організацію змагань він подякував також головному тренеру збірної Черкаської області Віктору Петриченку та президенту Всеукраїнської федерації студентського боксу Костянтину Калашнікову.

– Вдячний кожному, хто сьогодні об’єднується, підставляє плече тренерам, підтримує молоде покоління та спорт в цілому, – прокоментував президент обласної федерації обксу. – Слава ЗСУ! Слава Україні! Слава Українському Боксу!

Хлопці змагалися у 16 вагових категоріях (від 40 до 90 кг), дівчата – в 13 (від 36 кг до 70 кг). Позмагатися за першість до Умані, де відбувалися змагання, приїхали спортсмени із Вінницької, Волинської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей та із міста Києва, Кропивницького, Дніпра, Житомира, Тернополя, Чернігова.

Збірну Черкаської області представляли 18 боксерів із Черкас, Умані, Христинівки, Маньківки, Ватутіного, Жашкова.

Із Черкас змагались спортсмени із КДЮСШ «Вікторія» та БК «Boxer».

Головний тренер збірної Черкаської області Віктор Петриченко, очільник уманської міськрайонної федерації боксу «Арес» зауважив, що цього року рівень учасників дуже високий.

– Від першого дня змагань усі поєдинки – надзвичайно цікаві, фінали запеклі й суддям досить важко виділити переможців, – зауважив він.

Так, серед представників збірної Черкаської області перше сходинку турніру виборов Тимофій Сидорук (серед юніорів у ваговій категорії 60 кг), Софія Лягоцька з Умані (юніорка, 48 кг), Дмитро Дядя з Ватутіного (юніор, 75 кг), Євген Жабко з Черкас (52 кг), Нікіта Негрун (юнак, 60 кг), Дар’я Лягоцька (юначка, 46 кг) та Голуб Вероніка з Умані (юначка, 40 кг), Тарананеко Софія з Черкас (юначка, 44 кг).

Другими за підсумками змагань стали Андрій Гресько з Умані (+80 кг серед юніорів), Микита Лисяний, який представляв Ватутіне (46 кг) та Ангеліна Чаброва з Черкас (54 кг).

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

02 травня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
13:26
На війні загинув військовий з Тальнівщини
13:07
Стало відомо, коли черкащани зможуть освятити свої великодні кошики
12:59
Становить загрозу екології та здоров’ю: на Уманщині влада звернулася з проханням до мешканців громади
12:32
У одному із черкаських садочків представили нову керівницю
11:52
Черкаський гімнаст став найкращим спортсменом квітня
11:13
Не надав переваги у русі: у Черкасах зіштовхнулися "Mercedes-Benz" та "BMW"
10:53
У Черкасах першокласниці однієї з гімназій долучилися до спільноти паняночок
10:37
Черкаські священнослужителі отримали священичі нагороди
09:54
Тимчасово без світла: у Черкасах знеструмлена низка будинків
09:36
У черкаську батальйонну капличку передали стародавні ікони з Донбасу
09:30
Чиновницю Черкаської міськради оштрафували за хабар прикордонникові
01 травня 2024
20:02
У Черкасах відкрили меморіальну дошку на честь загиблого медійника
19:04
На Уманщині жінка під виглядом матері-одиначки незаконно отримала майже 200 тисяч
18:38
У Черкасах в одному з районів у водіїв "уточнюють дані"
18:08
На Золотоніщині чоловік наловив риби на понад мільйон гривень
17:01
Майже вісім років був нелегальним мігрантом: у Черкасах виявили іноземця, який незаконно перебував в Україні
16:50
У ЧНУ відбудеться Великодній ярмарок
16:36
Черкаські художниці долучилися долучилися до встановлення світового рекорду зі створення писанок
16:09
На Черкащині рідним загиблих нацгвардійців і захисників передали нагороди від Головнокомандувача ЗСУ
15:34
У Черкасах оновили Стелу Пам’яті, яка присвячена полеглим військовим
15:24
У Черкаському перинатальному центрі одна із породіль народила дев'яту дитину
14:59
Стало відомо, хто може очолити черкаський онкоцентр