08.07.17 15:30

Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі



Без молока, цукру, борошна і дріжджів: черкащанка готує особливі солодощі

 

"Традиційні" інгредієнти кондитерка заміняє на кокосове масло, екстракт ванілі, сироп агави, арахіс, фініки та кеш’ю. Допомагає Дарині Подолян у розвитку нового для Черкас стартапу лише піврічна донечка. І лише морально.

Про це інформує in.ck.ua.

Дарина розповідає, що любить готувати з дитинства. Але ніколи не думала, що це заняття стане джерелом заробітку. Цікавість до сироїдних десертів у неї пробудила поїздка на Західну Україну. На Івано-Франківщині дівчина потрапила в кафе, де продавалися такі незвичні солодощі. Коли дізналася, що вони не містять ні молока, ні борошна, ні цукру, ні дріжджів та ще й не зазнавали жодної термічної обробки, вирішила спробувати зробити аналогічні вироби вдома.

Щойно дівчина знайшла інтернет-магазини з необхідними інгредієнтами та сайти з рецептами корисних десертів, почала експериментувати на власній кухні. Фото з готовими тортиками та печивом виклала в Facebook й Instagram. Так отримала перших клієнтів.

Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

"Спочатку була проблема з інгредієнтами – ті ж самі сиропи з фініків чи агави доводиться замовляти з-за кордону через інтернет. У нас їх знайти важко, до того ж ціни – космічні. До речі, нещодавно спілкувалася з однією волонтеркою з США, яка дивувалася, що у нас горіхи дорожчі, ніж в Каліфорнії. Вегетаріанцем, веганом чи сироїдом в Україні взагалі бути важко – взимку броколі дорожчі, ніж м’ясо.

Люди почали цікавитися і замовляти. Після кількох вдалих замовлень я створила групу "Зелені олені" в соцмережах. Тепер це торгова марка, під якою продаються солодощі. Ніякої платної реклами своєму продукту не робила, адже завдяки громадській діяльності маю багато друзів, і поки що продукт "розходиться" у їхньому тісному колі та за рекомендацією.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься", - говорить засновниця кондитерської "Зелені олені" Дарина Подолян.

Зараз більшість клієнтів замовляє торти та печиво на дитячі свята або щоб здивувати гостей. Хоча є вже й ті, хто просто беруть до чаю, оскільки дбають про своє здоров’я. Сподіваюсь, що з часом коло таких людей лише збільшуватиметься.

Тепер Дарина має по 8-10 замовлень на тиждень. На приготування одного торта або коробки поживного печива йде півтора дня. Добу проростають зерна для основи виробу і ще кілька годин кондитер "чаклує" над майбутньою смакотою. Термін зберігання готової продукції – 7 днів у морозильній камері.

Продукт виходить дуже ситним і калорійним, оскільки в ньому багато горіхів. Але це "правильні" калорії, які дадуть енергію і не відкладуться на животі чи сідницях, – розповідає кондитер.

Продукція "Зелених оленів" дорожча за традиційну випічку. Торт або коробка з печивом коштуватиме 250 гривень. Але, за словами Дарини Подолян, левова частка цих коштів – це собівартість продуктів. Протягом перших півтора місяця роботи кондитерка працювала собі у збиток і лише місяць тому вийшла на самоокупність. У майбутньому Дарина планує співпрацювати з черкаськими закладами, а в перспективі – навіть відкрити власну кав'ярню.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#бізнес #творчість

Останні новини

19 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
12:08
Черкасець під час застілля вбив свого знайомого
11:17
Вічна пам'ять: у Черкасах прощалися з двома військовими
10:58
У Черкасах виявили автівку-двійника
10:21
На Звенигородщині зафіксували рекордну висоту снігу від початку зими
09:54
Загинули тварини та птиця: у Черкасах сталася пожежа
09:19
У деяких черкаських будинках буде відключення водопостачання
18 березня 2024
20:07
На Черкащині вручали нагороди рідним полеглих воїнів
19:01
У Черкасах затримали чоловіка, який збував наркотики
18:13
Історична подія: збірна Черкаської області посіла 3 командне місце чемпіонату України з боксу серед юніорів
18:01
Юнаку, який зґвалтував малолітню дівчинку у Черкаському районі, не змінили вирок
17:03
В авто була дитина: стало відомо деталі ДТП на Звенигородщині, у якій загинула людина (ФОТО)
16:42
У Черкаській області виявили ліс із червонокнижною рослиною
16:21
На Звенигородщині посмертно нагородили молодого захисника
15:49
У Черкасах розробили довідники для ветеранів
14:57
На Шполянщині попрощаються із військовим
14:33
На Черкащині внаслідок водопілля можливі затоплення
13:31
На Звенигородщині сталася ДТП: одна людина загинула, двоє - травмовані
13:07
Фонд держмайна пропонує приватизувати спиртзавод на Черкащині вартістю понад 6 мільйонів
12:57
Омбудсмен представив уповноваженого з прав людини на Черкащині
12:26
У Черкасах шукали малолітню дитину
11:29
На Уманщині чоловік зберігав вдома понад кілограм коноплі
10:58
Скільки малюків з'явилося за тиждень у Черкасах