30.04.16 16:09

Усі на пікнік: як приготувати смачний шашлик?


Усі на пікнік: як приготувати смачний шашлик?

 

Черкаські шеф-кухарі розкрили всі тонкощі приготування смачних шашликів. 

Про це інформує in.ck.ua.

Незабаром травневі свята... А отже, більшість черкасців вирушить із друзями на природу смажити шашлики та насолоджуватися теплими вихідними. Щоб ваш відпочинок пройшов дійсно вдало, скористайтеся нашими кулінарними порадами. 

1. Найкраще готувати шашлик зі свинячого ошийка, адже це м’ясо м’яке та соковите. Обирайте менш жирну його частину. Для курячого шашлику варто обирати окіст.

2. Щоб перевірити, чи правильно приготований шашлик із яловичини, – розріжте шматок. М’ясо повинне бути злегка рожевим, адже яловичина потребує середнього ступеня прожарювання. Інакше отримаєте сухий шашлик. 

3. Зазвичай м’ясо маринують 2-3 години. Максимум – добу, інакше шашлик втратить свій смак. 

4. Рідкий маринад (з додаванням води, пива, вина тощо) повинен бути злегка солоним. Щоб зробити м’ясо м’яким, можна додати в маринад 1 чайну ложку оцту або літр мінеральної води. 

5. Якщо у вас немає часу для нарізання цибулі, пропонуємо найлегший спосіб замаринувати м’ясо. Знадобиться по 5 г солі, перцю чи інших улюблених спецій, літр мінеральної води. У такому маринаді м’ясо промаринується вже за дві години. 

6. Cмажити м’ясо потрібно на дровах фруктових дерев (у них приємний аромат, що надає солодкий присмак). Окрім цього, вони горять повільно, це дозволяє шашлику рівномірно прожарюватися. Можна покращити смакові якості страви, якщо смажити м’ясо на звичайних дровах із додаванням виноградної лози. Натомість хвойні дерева через вміст олій можуть надавати м’ясу неприємний аромат.

7. Ідеальну відстань від вуглів до шашлику визначають так: потрібно піднести листочок паперу. Висота, на якій він почне обвуглюватися, ідеальна для шашлику. 

8. Для того, щоб м’ясо було соковитим, не потрібно залишати багато вільного місця між шматками. Вони повинні щільно прилягати один до одного.

9. Шеф-кухарі радять перевертати шампур, щойно м'ясо почне "шкварчати". Спочатку потримайте м'ясо з кожної сторони по 30 секунд. Так утвориться скоринка. А потім смажте до готовності на одній стороні. 

І наостанок черкаські шеф-кухарі поділилися з нами своїми улюбленими рецептами шашлику.

Рецепт від Анатолія Добровольського, шеф-кухаря ресторану "Forest", викладача Академії кулінарії при Київській асоціації шеф-кухарів, члена Асоціації шеф-кухарів:

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Морська сіль – 10 г
Суміш перців – 3-5 г
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
Соус "Ворчестер" – 15 г

Спосіб приготування:
Нарізаємо ошийок невеликими шматками. Також подрібнюємо півкільцями цибулю. У ємність із м’ясом та цибулею додаємо морську сіль, суміш перців та соус "Ворчестер", який можна придбати у магазинах нашого міста. Маринувати добу. Готується шашлик 10-12 хв.

Рецепт від Галини Цісельської, шеф-кухаря ресторану "Арагві":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 300 г
Базилік – 1 г
Хмелі-сунелі – 5 г
Сіль – 1 ч. л.
Мелений перець – 2 г

Спосіб приготування:
Свинячий ошийок нарізаємо невеликими шматками. Додаємо подрібнену кільцями цибулю, базилік, хмелі-сунелі, сіль та мелений перець. Все перемішуємо та залишаємо на 2 години маринуватися. Час приготування такого шашлику – 10-12 хвилин. 

Рецепт від Євгенія Єрмакова, шеф-кухаря мангал-бару "Акваторія":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 200 г
Східні спеції або мелений чорний перець – 5 г
Сіль – 1 ст. л.
Мінеральна вода – 1 стакан 
Лавровий лист – за смаком 

Спосіб приготування:
Нарізаємо свинячий ошийок шматками вагою 60 г. Додаємо нарізану півкільцями цибулю, сіль та лавровий лист, злегка розім’ятий у руці. Спеції можна використовувати різні. Якщо дотримуєтеся традиційного рецепту – підійде чорний перець. Якщо полюбляєте більш екзотичний присмак – додайте східні спеції для шашлику. Їх можна придбати на ринку. Все залишаємо маринуватися на декілька годин. Готувати шашлик 15-18 хвилин до рум'яної скоринки. Подавати зі свіжою зеленню (коріандр, петрушка, кріп), за бажанням, з томатним соусом. 

Рецепт від Сеіда Мустафаєва, шеф-кухаря ресторану швидкого харчування "Doner Kebab":

Інгредієнти:

Свинячий ошийок – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
Мелений коріандр – 2 ч. л.
Зіра – 1 ч. л.
Сіль – 1. ч. л.
Чорний перець – 1 ч. л.

Спосіб приготування:
М’ясо нарізаємо невеликими шматками. Для маринаду подрібнюємо цибулю півкільцями та здавлюємо сік. До ємності з м’ясом та цибулею додаємо зіру, сіль, перець і коріандр. Маринувати щонайменше дві години. Через 10-12 хвилин шашлик готовий. 

Теги: Черкаси, свято, шашлик, рецепт
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Наші новини
в соцмережах
Loading...
Loading...

Останні новини

17 грудня 2017
18:23
Черкаські синоптики розповіли про погоду на завтра
17:30
У Черкасах хочуть реконструювати сквер В’ячеслава Чорновола
16:40
"Страшненька", "Найзагадковіша", "Напівжива", чи "Найпухнастіша": як назвали головну черкаську ялинку?
15:20
Півроку безвізу: черкащани облюбували ближнє зарубіжжя та оформили майже вдвічі більше паспортів
14:40
"Терміново прибрати це щастя": Бондаренко негативно відреагував на "Дракона" в центрі Черкас
13:42
У Черкасах пройшов фестиваль німецької мови
12:17
Мер Черкас перевірив ремонт вулиці, яку через ями та багнюку "прославили" на всю Україну
11:40
Черкаські комунальники знову на вихідних прибирали бульвар
10:31
У "Дирекції парків" офіційно відхрестилися від атракціону в центрі Черкас
09:20
Черкаський боксер здобув чергову перемогу на професійному рівні
16 грудня 2017
18:45
Сьогодні температура повітря на Черкащині побила рекорд
17:30
На "Черкаситеплокомуненерго" сталася смертельна трагедія
16:10
Черкаський співак Олег Винник розповів, чому його називають "секс-символом"
15:21
У Черкаській області полагодили ялинку, яку зламала негода (ФОТО)
14:30
У грудні черкаські пенсіонери отримають дві пенсії
13:50
Новорічні костюми для дітей: найдорожчі "східні красуні" та "супергерої"
12:52
Ілюстраторка з Черкас розповіла про співпрацю з британським брендом і свій найдорожчий малюнок
11:37
"Показали все, як воно є", – черкащани плакали і сміялися на прем’єрі фільму “Кіборги”
10:22
Відрізані від світу: на Черкащині села залишаються без автобусного сполучення
09:40
Встановити відеокамери: черкащанам запропонували зробити своє місто безпечнішим
15 грудня 2017
20:40
Face of the day - Анна Манько
19:20
Якою буде погода на вихідних у Черкаській області?
18:40
"Немає кому прибирати": у Черкасах на баланс “Дирекції парків” хочуть віддати 9 скверів