10.04.15 11:49

За два місяці волонтери насушили для бійців майже 30 тисяч порцій "Укропського сухпаю"


За два місяці волонтери насушили для бійців майже 30 тисяч порцій
 
Лише два місяці як  волонтерський проект «Укропський сухпай» запрацював на повну потужність у приміщенні Тютюнової фабрики. Результати роботи за цей час просто вражають! Тисячі гривень зекономлених волонтерських коштів, тисячі відправлених на передову пакунків «сухих» борщів, супів та солодощів, а головне – збережене здоров’я солдатів, інформує ГромЧе.
 
– У середньому маємо 10-12 відправок на тиждень. Але об’єми замовлень, як і кількість замовників, продовжують зростати, – розповідає волонтерка ініціативи «Наш батальйон» і координатор проекту «Укропський сухпай» Ірина Кестер. – Зараз ми вийшли на максимум потужності, працюючи по 10-12 годин на добу.
 
У такому режимі волонтерам за два місяці вдалося виготовити сухпаїв на 29385 порцій!
 
– І це – за скромними підрахунками, адже наш основний сухпай «Борщ український» (340 грам) розрахований на 5 літрів води, тобто на 20 осіб. Але якщо до нього додати картоплю, тушонку або рибну консерву – ще більше бійців будуть ситими, – відзначає Ірина Кестер.
 
Порахувати загальну вагу перероблених овочів взагалі складно. Мова йде про тонни продуктів! А от приблизна вартість виготовлених сухпаїв в грошовому еквіваленті склала б більше 26 тисяч гривень.
 
– Та головна складова сухпаю – то все ж готовність людей працювати задля нашої армії. І її не можна вкласти у суху статистику. Як можна оцінити, наприклад, працю жіночки, яка бачила лише на одне око, але працювала аж поки її не поклали на операцію? Чи роботу її чоловіка, котрий вдень нарізав овочі, а ввечері їхав до неї в лікарню? Чи внесок школярки Асі, яка всі дні канікул провела біля сушарок? А пані Оксана, котра маючи роботу і двох дітей примудряється мало не щодня пекти кекси, приносити з церкви хліб для сухарів, а ще шити устілки, шукати необхідні продукти де подешевше? – каже Ірина Кестер.
 
Саме завдяки таким ентузіастам – стверджують волонтери, хороша справа продовжує набирати обертів. І активісти «Укропського сухпаю» сподіваються за підтримки небайдужих збільшувати потужності. Зокрема, мріють встановити професійні сушильні шафи.
 
– Однак це задоволення не з дешевих. Коштує таке обладнання від 120 тисяч гривень. А наш проект – волонтерський, а тому таких коштів у нас просто немає. Що ж до благодійників, то коли на цю суму можна купити безпілотник, що здатен прикрити одночасно тисячу бійців, зрозуміло, що питання вибору навіть не стоїть, – каже Ірина Кестер.
 
Поряд з цим волонтерська справа сьогодні повністю залежить від готовності небайдужих черкащан постачати волонтерам продукти та працювати поряд з ними на кухні «Укропського сухпаю».
 
– Зараз нам украй бракує звичайної капусти – сьогодні дорізали останню. Тож завтра борщі уже не напакуємо, а візьмемося за супи, хоча цей процес довший. Не менш потрібна і томатна паста в пласких стіках, – констатує координатор проекту. – Зате завзяття і бажання допомогти у наших волонтерів стільки, що можемо ділитись з іншими!
 
Долучитися до потрібної і важливої справи може кожен небайдужий. Приносити продукти можна за адресою: вул. Благовісна, 170 (приміщення колишньої Тютюнової фабрики), вхід з вул. Дашкевича.
 
Телефони для зв’язку: (063) 964-83-08 Ірина, (063) 363-56-15 Наталя.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Останні новини

24 червня 2018
18:42
На Черкащині запрацював ще один комплекс габаритно-вагового контролю
17:23
На Юнацьких Олімпійських іграх Україну представлятиме спортсмен із Черкащини
16:49
Щоб не було "Венеції" на дорогах: черкащан просять інформувати про відкриті люки
15:22
Черкаські підприємства незаконно виготовили паливно-мастильних матеріалів на понад три мільйони гривень
14:39
Черкаські абітурієнти тепер самі розраховуватимуть середній бал атестата
13:17
У деяких черкаських будинках знову не буде світла (адреси)
12:13
Стало відомо, кого обрали Містером та Міс Черкащини серед малечі (ФОТО)
11:37
На Тальнівщині люди тиждень виживали без води у спеку (ВІДЕО)
10:13
Жахлива аварія: на Київщині перекинувся черкаський автобус (ВІДЕО)
09:44
Вишукані сукні та елегантні костюми: черкаські випускники пройшли ходою в центрі міста (ФОТО)
09:01
Стрибали на могилах і розминалися на хрестах: у заповіднику "Чигирин" розгорівся скандал
23 червня 2018
18:39
В одному із селищ на Черкащині через базар сталася масштабна ДТП
17:47
Колишній заступник мера має намір стати директором КП
16:20
Одну з вулиць Києва назвуть на честь черкаського бійця
15:28
Черкащанам показали найяскравіші моменти уманського ралі (ВІДЕО)
14:59
У черкаській лікарні дітям допомагає робот (ВІДЕО)
14:10
Стало відомо, хто виступатиме у дев`ятому турі чемпіонату Черкаської області з футболу у вищій лізі
13:26
Дощі та град: черкащанам розповіли про погоду на сьогодні
12:33
Після грози черкащани традиційно діляться неймовірними світлинами "ловлі блискавок" (ФОТО)
11:04
Черкаський гурт записав пісню разом із музикантами з Лос-Анджелеса (ВІДЕО)
10:36
В одному з черкаських сіл перепоховали рештки воїнів Другої світової війни (ВІДЕО)
09:14
"Зелений бізнес": черкащанин вирощував коноплі у себе на городі (ФОТО)
22 червня 2018
20:25
Черкаські екологи пояснили, чому "цвіте" вода