Реклама
Реклама
06.11.16 17:20

Гроші для спортсменів: залишити не можна віддати


Реклама
Гроші для спортсменів: залишити не можна віддати


Слова начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максима Зеленського  про те, що футбольний клуб «Черкаський Дніпро» нібито не надав усіх необхідних документів для отримання бюджетного фінансування зачепили, як кажуть, «за живе» багатьох уболівальників футболу й змусили звернутися за роз’ясненнями до фахівців клубу. 

Про це інформує Черкаський спорт.

Вразило, що попри висловлену на прес-конференціях гостру критику на адресу чиновників з боку президента корпорації «Міжнародне фізкультурно-спортивне об’єднання «Футбольний клуб «Черкаський Дніпро» Володимира Лашкула, у клубі налаштовані цілком конструктивно й прагнуть співпрацювати з розпорядником коштів. 

— Ми готові надати всі необхідні документи день у день, швидко реагуємо на будь-які вимоги фахівців управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, — розповів виконавчий директор ГО «Черкаський Дніпро» Сергій Тєлєгін. — Адже наше завдання — отримати бюджетне фінансування, призначене депутатським корпусом обласної ради на благо футболу області й на підтримку головної команди. Непокоїть те, що кінець року — не за горами, а процес виділення коштів тягнеться майже місяць. 

Сергій Анатолійович продемонстрував переписку зі згаданим управлінням. Так, на лист чиновників із запитом документів від 26 жовтня, клуб відповів 27 жовтня, на ще один лист із проханням надати копію календарного плану ігор від 2 листопада, відповідь була надана вже 3 листопада. Тож аргумент Максима Зеленського, що буцімто клуб затягує час — не відповідає дійсності. 

Що ж насправді відбувається з чималою сумою підтримки, яку, нагадаємо, спрямували і міська рада Черкас (600 тисяч гривень) і обласна рада (ще 500 тисяч)? Невже хтось умисно гальмує процес? Як підтверджують ті керівники підприємств, які коли-небудь мали справу з бюджетним фінансуванням, процедура проходження коштів справді непроста й може затягтися в часі. Тож певною мірою проблеми, що виникли, а також дискусія, що виникла між чиновниками і ФК "Черкаський Дніпро" - це результат самої бюрократичної процедури виділення і контролю за використанням державних грошей. Але затягування вирішення цієї проблеми не є боротьбою з корупцією. Це шкода справі. Зрозуміло, що жоден чиновник не схоче (та й не має права) штучно пришвидшувати процес чи спрощувати процедури. Адже це може знизити контроль за коштами і мати цілком конкретні адміністративні наслідки для такого посадовця. Навіть тоді, коли гроші, як у випадку з програмою підтримки футболу, мали піти зокрема на функціонування навчально-тренувального табору команди, що створений і вже діє на базі комунального підприємства (!) готелю «Дніпро». 

Шукати вихід із ситуації чиновники спробували й під час вчорашньої робочої зустрічі за участю заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва. Мета зустрічі, як йдеться на сторінці в соцмережі цього посадовця, — «належне забезпечення виконання Програми розвитку футболу у Черкаській області та використання коштів передбачених з бюджетів області та міста Черкаси... За результатами зустрічі прийнято рішення щодо належного та своєчасного освоєння вищеозначених коштів. У ній взяли участь представники згаданого управління ОДА, ФК "Черкаський Дніпро" та... обласного комунального підприємства «Спорт для всіх».

Від автора 
Чому на зустрічі з’явилися представники комунального підприємства, яке до цього часу так приховував Максим Зеленський і воно не фігурувало у відповідних текстах обласної та міської програм? Хоча комунальна установа Черкаської обласної ради "Черкаський обласний центр "Спорт для всіх" створена згідно з рішенням Черкаської обласної ради ще від 26 грудня 2008 року. Згідно затвердженого статуту, одним із завдань та функцій центру є забезпечення участі команд області у всеукраїнських змаганнях та конкурсах. 
То хіба "Черкаський Дніпро" не є командою всієї області? А Чемпіонат України з футболу - це не всеукраїнське змагання? Можливо, до кінця року, коли стане відомою сума невикористаних коштів, до переліку адресатів долучаться ще якісь організації? 

Відповідь на ці питання, а також на найоловніше — чи зможуть чиновники не розпорошивши, донести гроші на розвиток футболу для підготовки команди майстрів "Черкаський Дніпро" до матчів Чемпіонату України, що залишилося зіграти цьогоріч, дізнаємося найближчим часом...

 Роман Кирей

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаський Дніпро #футбол

Останні новини

26 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:06
На Черкащині товариство, яке завищило ціну за електроенергію, сплатить понад 160 тисяч до бюджету
19:07
В ОВА повідомили останні дані щодо ліквідації наслідків ракетного удару по Смілі
18:14
На Уманщині може бути чутно вибухи 
17:06
Вічна пам'ять: на Черкащині попрощаються із військовим
15:58
На Черкащині розпочали обстеження місць відпочинку до купального сезону
15:36
Для черкаських захисників облаштували каплицю
14:58
У Черкасах виявили пошкоджене авто, водій якого мав із собою наркотики
14:20
Впав разом із пасажиром: на Черкащині мотоцикліст намагався втекти від поліцейських (ВІДЕО)
13:59
“Всі борги реструктуризуються. Головне, щоб споживач мав намір оплатити”, – "Черкасиенергозбут" про боржників за електрику
13:51
У Черкасах вшанували пам'ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС
13:27
На Черкащині триває загроза підтоплення деяких населених пунктів
12:30
На Черкаській ТЕЦ стартувала підготовка до осінньо-зимового сезону
12:02
Захисника зі Сміли відзначили посмертно нагородою
11:27
У одній із черкаських шкіл відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам
11:02
У черкаському ЦНАПі можна обміняти посвідчення водія 
10:42
У Черкасах знеструмлена низка будинків
09:49
У Черкасах вандали вирвали з кріпленням лавку
09:33
На Черкащині підтопило понад 500 гектарів території (ВІДЕО)
08:46
У Черкасах не стало відомого тренера з боксу
25 квітня 2024
20:17
У Черкаській області зводять укріплювальні дамби
19:13
В Умані чоловік намагався незаконно продати зброю
18:10
Пропонував 400 доларів: у Черкасах нетверезий водій намагався дати хабаря поліцейським