Реклама
Реклама
02.08.16 12:57

Юні "черкаські Клички" поділилися секретами свого успіху


Реклама
Юні

 

Дмитро та Юрій Майдакові розповіли, як їм вдалося досягти чималих успіхів у боксі.

Про гучні перемоги та те, як непросто вони даються, брати Майдакови та їх тренер Олександр Піскун розповіли сайту vikka.ua.

Дмитра та Юрія Майдакових називають черкаськими братами Кличками: настільки впевнено юні спортсмени здобувають визнання та перемоги на рингах України та Європи. Так, 16-річний Дмитро має звання чемпіона Європи. Чотири рази він ставав чемпіоном України з боксу. Молодший від нього на рік брат Юрій вже встиг стати дворазовим чемпіоном України та завоював першість Європи з боксу у своїй ваговій категорії серед юніорів.

Дмитро займається з 10 років, а Юрій – з 9. У бокс брати прийшли зі спортивної гімнастики і, за словами тренера, на той час вже мали гарну фізичну підготовку. І не дивно: у Майдакових спортивна родина. Батько свого часу теж боксував, а наразі займається гирьовим спортом. Мама та бабуся ходили на художню гімнастику. Не відстає від династії і їх молодший брат Віктор. Йому – 10 років, він ходить на тренування з братами і вже виїжджає на змагання.

VikkaДекілька років поспіль ви доводили свою першість в Україні, а ваше прізвище стало всесвітньо відомим. У чому секрет успіху? Багато молоді займається боксом, проте таких успіхів досягають далеко не всі.

Дмитро: Багато тренуємось. Займаємося 6 разів на тиждень по 2,5 години. За шість років пропустили десь 20 тренувань. І то, коли сильно хворіли. А так, навіть невелика температура – не перешкода. Все одно йдемо у залу. Колись, два роки тому, через снігові замети не ходив міський транспорт, то ми з району залізничного вокзалу до залу йшли утрьох кілька кілометрів. Молодшому Віті тоді було близько 8 років.

Завзяте ставлення до занять повністю розділяє Юрій: День народження, свята – не причина пропускати тренування. Тим більше, тренуємося зажди удвох. Але такі спаринги лише на тренуваннях. На рингу один проти одного не стояли і стояти не будемо.

Тренер Олександр Піскун: Хлопці місяці проводять на зборах, тренуваннях. Постійно беруть участь у змаганнях. Так і йде все у плавному ритмі: тренування, локальні змагання. Потім, якщо перемогли, то їдуть на всеукраїнський турнір, на європейський. Пам’ятаю, як вперше шукали гроші на поїздку…

VikkaМіська влада не допомогла відстояти честь України на міжнародному рівні?

Олександр Піскун: Це був турнір Європи. Дмитро тоді переміг всеукраїнські змагання і треба було їхати до Угорщини. Крім того, були ще збори, куди їздили за власний рахунок.

Дорога, харчування, житло – все обійшлося приблизно в 7 тисяч гривень. Мати хлопців просила допомогу в чиновників. Відмовили. Згодом все ж таки знайшли спонсорів. А я поїхав за власний кошт. Тепер вже легше. Міністерство молоді та спорту надає допомогу. А я так і їжджу з ними за свій кошт.

Дмитро: Коли їхав за спонсорські гроші, то між собою казали, що програти ніяк не можна. Треба було не підвести та привезти до Черкас перемогу. Так і сталося.

VikkaЧи не важко жити у такому ритмі: від тренувань до змагань, на додачу до всього сильне фізичне навантаження? Чи не жалкуєте, що не живете життям звичайних підлітків?

Дмитро: Зовсім не важко. Скажу більше, окрім тренувань з боксу, ми ще й бігаємо зранку, займаємося на турніку.

Юрій: Вихідного дня цілком вистачає, щоб відпочити. І повірте: від браку розваг не страждаємо. Тільки вони у нас проходять без цигарок, алкоголю та з тими, у кого схожі цінності.

Олександр Піскун: Вони все це надолужують під час поїздок: мандрують, багато бачать, спілкуються зі спортсменами з різних країн.  Але є й мінуси. Під час зборів, змагань хлопці місяцями не бувають вдома, пропускають школу. Звичайно, це викликає незручності.

VikkaЯк ставляться у школі до ваших перемог? Чи виникають труднощі з навчанням і яку освіту, кар’єру хотілося б отримати після школи?

Дмитро: Однозначно хочу пов’язати майбутнє життя, кар’єру зі спортом. У школі ж багато чого здаємо екстерном, радимося з вчителями та здаємо одразу по декілька тем, що пропустили.

Юрій: А улюблений урок – фізкультура (сміється).

Олександр Піскун: Якщо у школі щось негаразд, то одразу телефонують мені, рідше – мамі. Її бережуть.

VikkaЧи приходилося застосовувати бойові навички на вулиці в якихось критичних ситуаціях?

Юрій: у мене з друзями була гостра ситуація якось на пірсі. У них була суперечка з іншою компанією. Я підійшов дізнатися, в чому справа і ті хлопці, впізнавши мене, не стали продовжувати конфлікт. Все пройшло мирно. Боксери не проводять бої за межами рингу. Це правило.

Дмитро: Я уникаю конфліктних ситуацій. Одна бійка – і тебе вже можуть ніколи не допустити до змагань.

VikkaХто за вас уболіває вдома? Чи є вже свій фан-клуб?

Олександр Піскун: Найбільше вболіває мама. Коли Дмитро востаннє їздив за кордон, вона дивилася бій через інтернет. Там було погано видно деякі моменти, тож вона телефонувала мені, щоб я роз’яснив.

Дмитро: коли транслюють змагання, вдома збираються усі: батьки, дідусь, дядько з тіткою. Вони цього не пропускають.

VikkaМабуть, через популярність та успіх вам не бракує уваги дівчат?

Дмитро: Не знаю. У мене є дівчина. Її звати Настя. Ми вже 9 місяців зустрічаємось. Єдине, що у соціальних мережах дехто з дівчат може звернутися за порадою щодо фізичних вправ, тренувань. А Юрій у нас холостий (сміється).

VikkaБокс – спорт для людей не тільки зі сталевими м’язами, а й сталевими нервами. Чи змінився ваш характер за 6 років у боксі? Мабуть, вас вже мало чим можна злякати?

Юрій: Стали більш терплячими, це точно. Особливо до болю.

Дмитро: Під час тренування можуть дати по печінці, але треба продовжувати бій. Тож терпиш.

Юрій: А щодо побороти страх, то ми дуже боялися вперше летіти на літаку.

Дмитро: Коли дізналися, що на змагання полетимо, то вирішили, що підемо пішки (сміється).

Юрій: А виявилося зовсім і не страшно. 4 години дивишся у вікно, як в автобусі. Тільки незручно, бо економ-клас. Це була не надто важка поїздка. От коли справді було неприємно, то коли поверталися зі змагань у Росії. По дорозі туди автобус зі спортсменами перетинав кордони у Чернігівській області, там все пройшло добре. А от коли поверталися через Керченську затоку, то наші прикордонники вирішили нас не пропустити. Сказали: як заїжджали у Росію, тим же шляхом і виїжджайте. Нас декілька годин тоді протримали на холоді на вулиці. Не дозволяли зайти в автобус. Але згодом ситуацію вдалося вирішити.

VikkaСвою першість на вітчизняному та європейському рівнях ви довели. Дмитро до того ж ставав чемпіоном світу. Чи ставите перед собою більш амбітні плани?

Дмитро: Найамбітніший план – Олімпіада у 2020 році. До цього, у 2018 році відбудеться молодіжна Олімпіада. Мріємо туди поїхати та показати себе.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаси #черкаські Клички #бокс #успіхи

Останні новини

26 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:06
На Черкащині товариство, яке завищило ціну за електроенергію, сплатить понад 160 тисяч до бюджету
19:07
В ОВА повідомили останні дані щодо ліквідації наслідків ракетного удару по Смілі
18:14
На Уманщині може бути чутно вибухи 
17:06
Вічна пам'ять: на Черкащині попрощаються із військовим
15:58
На Черкащині розпочали обстеження місць відпочинку до купального сезону
15:36
Для черкаських захисників облаштували каплицю
14:58
У Черкасах виявили пошкоджене авто, водій якого мав із собою наркотики
14:20
Впав разом із пасажиром: на Черкащині мотоцикліст намагався втекти від поліцейських (ВІДЕО)
13:59
“Всі борги реструктуризуються. Головне, щоб споживач мав намір оплатити”, – "Черкасиенергозбут" про боржників за електрику
13:51
У Черкасах вшанували пам'ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС
13:27
На Черкащині триває загроза підтоплення деяких населених пунктів
12:30
На Черкаській ТЕЦ стартувала підготовка до осінньо-зимового сезону
12:02
Захисника зі Сміли відзначили посмертно нагородою
11:27
У одній із черкаських шкіл відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам
11:02
У черкаському ЦНАПі можна обміняти посвідчення водія 
10:42
У Черкасах знеструмлена низка будинків
09:49
У Черкасах вандали вирвали з кріпленням лавку
09:33
На Черкащині підтопило понад 500 гектарів території (ВІДЕО)
08:46
У Черкасах не стало відомого тренера з боксу
25 квітня 2024
20:17
У Черкаській області зводять укріплювальні дамби
19:13
В Умані чоловік намагався незаконно продати зброю
18:10
Пропонував 400 доларів: у Черкасах нетверезий водій намагався дати хабаря поліцейським