Школярам на Черкащині запровадять програму здорового харчування
Реклама
Реклама
Організація харчування учнів освітніх закладів Уманського району потребує оновлення.
Про це інформує пресслужба ГУ Держспоживслужби в Черкаській області.
Необхідні зміни слід передбачити у програмі "Здорове харчування – дітям Уманщини" та запровадити пілотні проєкти з кейтерингу і меню на замовлення. Таке рішення прийняли учасники наради-семінару з питань організації харчування та впровадження "нового шкільного харчування".
Заступник начальника начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Ковбасюк поінформувала про результати аналізу виконання норм недохарчування в освітніх закладах Уманського району.
- 30% учнів мають низький інтелектуальний розвиток, високий рівень прихованої агресивності, - зазначила фахівець. - У 50% школярів спостерігається порушення адаптації. Кожний 14-ий учень відчуває психічний дискомфорт до 10 років, кожний 9-ий - до 12 років, кожний 5-ий – до 18 років.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter